Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:31 19 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugen Teodorovici – „Sper că cele patru legi vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2016”

ro

28 Oct, 2015 07:36 1108 Marime text
 
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarant faptul că strategia în domeniul achizițiilor publice și pachetul legislativ care va reglementa acest sector vor asigura reforma atât de necesară în acest domeniu. De asemenea, vor crea premisele cheltuirii eficiente a fondurilor publice.
 
Conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), la jumătatea lunii noiembrie va începe procesul de consultare publică pentru adoptarea legislației secundare în domeniul achizițiilor publice.
 
Asta după ce Executivul a aprobat în ședința de ieri noul pachet legislativ privind achizițiile publice, care transpune cele mai recente norme europene în domeniu.
 
Potrivit sursei, noul pachet legislativ care va reglementa achizițiile publice în România este parte integrantă din Strategia națională în domeniul achizițiilor publice, document adoptat de Guvern în ședința din 23 octombrie 2015 și cuprinde patru proiecte de acte normative „proiectul de Lege privind achizițiile publice, proiectul de Lege privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică și a contractelor de concesiune și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, proiectul de Lege privind achizițiile sectoriale și proiectul de Lege privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii”.
 
„Pachetul legislativ va fi trimis Parlamentului României, în procedură de urgență, pentru a fi adoptat. Sper că cele patru legi vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2016. Strategia în domeniul achizițiilor publice și acest pachet legislativ vor asigura reforma atât de necesară în acest domeniu și vor crea premisele cheltuirii eficiente a fondurilor publice”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.  
 
În comunicat, Ministerul Finanțelor Publice transmite că proiectele de lege în domeniul achizițiilor publice au fost supuse unui amplu proces de consultare publică încă din vara acestui an.
 
„Pe paginile web ale MFP și Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) au fost publicate, alături de textele proiectelor de lege, și documentele centralizatoare care prezintă rezoluția dată în cazul fiecărui comentariu primit pe marginea celor patru proiecte de legi finalizate, respectiv comparația între prevederile noilor Directive europene în materie și prevederile celor două proiecte de legi. Noul set de legi în domeniul achizițiilor publice reflectă un cadru legal coerent, suplu și mai puțin birocratic, pe bază de studii de impact și consultări publice și având ca principale obiective creșterea ponderii achizițiilor publice din PIB, scăderea gradului de corupție, creșterea absorbției fondurilor europene și încurajarea competiției între operatorii economici”, se mai arată în comunicat. Sursa foto: rfi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii