Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Eugen Tănăsescu „Arhipiepiscopia caută soluţii pentru intrarea în legalitate a bisericii din zona Boema“

ro

17 Mar, 2016 10:27 3081 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că se caută soluţii pentru intarea în legalitate a bisercii constuite pe bulevardul Tomis 301 (zona Boema), biserică care poartă hramul Sfântului Mucenic Haralambie.

„Arhipiepiscopia caută soluţii pentru intarea în legalitate a bisercii de pe bulevardul Tomis 301. Nu vrem să se ajungă la demolare“, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Precizăm că potrivit unor surse lăcaşul de cult ar urma să fie demolat, din cauza lipsei autorizaţiei de construire.

Terenul pe care este ridicată biserica aparţine domeniului public al municipiului Constanţa. Potrivit informaţiilor prezentate pe site-ul bisericii cu hramul Sfântului Mucenic Haralambie, lăcaşul de cult a fost ridicat în anul 2010. „Sub îndrumarea ÎPS Teodosie, au început lucrările la 1 iulie 2010 şi s-a făcut sfinţirea mică la 25 iulie 2010. Preot paroh este Ciprian Stanca, iar coslujitori, preot Irinel Petroiu şi preot Marius Asandei. Începând cu 1 octombrie 2010, a venit al patrulea preot, Bogdan Gavrilă, şi, de atunci, s-a slujit zilnic sfânta liturghie. În anul 2011, de hramul bisericii, am primit în dar sfintele moaşte ale Sfântului Haralambie, iar in anul 2012, tot cu prilejul hramului, l-am avut oaspete special pe mitropolitul de Calcedon“, se arată pe site-ul parohiei (http://www.sfantul-haralambie.ro).

UPDATE:
„Au fost dispuse măsuri, pentru intarea în legalitate a construcţie. De altfel, aceste măsuri au început să fie realizate“, a meţionat, la rândul său, Ionuţ Pripişi, seful Corpului de Control al Primăriei Constanţa.


Citeste si:

Acuzaţii la adresa Bisericii „Sfântul Mucenic Haralambie“ Cum poţi ridica o clădire în Constanţa fără autorizaţie de construire (galerie foto)




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GIXI 17 Mar, 2016 16:03 mai bine o demolati, oricum deranjeaza cu slujbele amplificate !!! faceti spitale si azile de batrani, biserici (goale) avem destule!!!