Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:37 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugen Niculescu, director IOR SA, societate în care statul este acționar majoritar, trimis în judecată

ro

21 Mar, 2016 15:54 1539 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv,  a inculpatului Eugen Niculescu, director al S.C. I.O.R. S.A (societate în care statul este acționar majoritar), cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 3 noiembrie 2006 - 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen, în calitate de director al S.C. I.O.R. S.A., a solicitat și primit de la o persoană (denunțător în cauză) în tranșe periodice, sume reprezentând un procentaj de 10% din valoarea facturilor achitate de instituția pe care o conducea către firmele denunțătorului.
 
În schimbul acestui comision ( totalizând 61.886 lei) inculpatul s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fără întârzieri la plată.
 
La data de 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție imediat după ce a primit de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentând 10% din ultimele plăți efectuate de IOR.
 
În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea garantării confiscării speciale a sumelor primite cu titlul de mită de inculpat.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii