Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugen Nicolaescu Scurgerile din sistemul sanitar se produc acolo unde sunt cei mai mulţi bani pentru licitaţii

ro

14 Apr, 2013 11:34 919 Marime text

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, ca scurgerile din sistemul sanitar se produc acolo unde sunt cei mai multi bani pentru licitatii, precizand insa ca acestea, estimate la 4-5% din fondurile Sanatatii, nu ar acoperi necesarul, informeaza Mediafax.


Potrivit ministrului Nicolaescu, cei care contribuie la scurgerea banilor din sistemul de sanatate sunt, in primul rand, cei care au acces la bani, sub o forma sau alta.

"Sunt cei care participa la licitatii, ca vand medicamente, ca vand materiale sanitare, ca vand echipamente. (...) Asta inseamna ca acolo sunt rezerve foarte multe si ca acolo este o scurgere de bani. Mai departe, sunt tratamente in care poti sa-i dai pacientului medicamente generice care costa un leu sau poti sa-i dai un medicament original care costa 100 de lei. Pana la urma, cineva ar trebui sa faca aceasta apreciere si acela este medicul, este seful de sectie, este directorul medical si managerul. Este clar ca toate rezervele de care discutam si toate scurgerile de fonduri nu pot sa acopere cat e necesarul de fonduri din sector. (...) Tot ce discutam noi aici ar putea sa insemne intre patru si cinci la suta din fondurile sanatatii", apreciaza demnitarul.

In acelasi context, ministrul Sanatatii a spus ca spitalele unde sunt cei mai multi bani pentru licitatii consuma cam 60% din fondurile Sanatatii, insa trebuie tinut cont de faptul ca, din sumele acestor unitati, 70-80% sunt cheltuieli salariale.

Sursa AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii