Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Euforia Eforiei” Distracţie şi surprize în oraşul Eforie

ro

11 Aug, 2014 12:10 4130 Marime text
În perioada 13-17 august, vor fi organizate zilele oraşului Eforie, denumite generic „Euforia Eforiei”, un eveniment care aduce cinci zile de distracție şi surprize pentru toţi cei care vor fi prezenţi în Eforie Nord şi Eforie Sud.
 
Evenimentul include două concerte, cu muzică pe toate gusturile, urmate de focuri de artificii, în zilele de vineri (15 august) şi sâmbătă (16 august), la Teatrele de Vară din Eforie Nord şi Eforie Sud. Spectacolele vor fi precedate de parade de costume şi demonstraţii de lupte daco-romane, în cadrul unui festival istoric organizat în premieră la Eforie. Sâmbătă, 16 august, va fi organizat un concurs demonstrativ de atletism pe plaja din Eforie Nord, în cadrul căruia mai mulţi campioni naționali la seniori şi juniori se vor întrece într-o competiție de sărituri cu prăjina.
 
De asemenea, în cele cinci zile ale manifestațiilor, la Cinematograful Perla din Eforie Nord vor avea loc proiecții de film, tematica fiind diversitatea culturală şi etnică din zona Dobrogei. Festivalul de film este organizat în premieră în Eforie, în parteneriat cu Direcția judeţeană a distribuției şi exploatării filmelor Constanța. Totodată, în perioada 13-17 august, va fi organizat tradiționalul Târg de antichități, în Parcul central din Eforie Sud şi vor avea loc o serie de spectacole pentru copii.
 
În cadrul evenimentului „Euforia Eforiei” vor fi promovate cele patru resurse turistice, evidențiate în cadrul proiectului „Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor specifice destinaţiei turistice Eforie”, respectiv nămolul sapropelic, apa mării, bioclimatul marin și ansamblul de statui și monumente cultural-istorice. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 13 august, la ora 11:00, la sediul Primăriei oraşului Eforie, unde va fi organizată o conferință de presă alături de partenerii şi invitații care şi-au adus contribuția la organizarea zilelor oraşului Eforie.
 
 
Programul evenimentului „Euforia Eforiei”:
 
Miercuri, 13 august, ora 11:00: Deschiderea evenimentului şi conferinţă de presă (Primăria Orașului Eforie)
Vineri, 15 august, ora 18:00: Festival Istoric, paradă de cosume şi demonstraţii de lupte daco-romane (Parcul Teatrului de vară, Eforie Nord)
Vineri, 15 august, ora 20:00: Concert urmat de focuri de artificii (Teatrul de Vară, Eforie Nord)
Sâmbătă, 16 august, ora 18:00: Festival Istoric, paradă de cosume şi demonstraţii de lupte daco-romane (Parcul Teatrului de vară, Eforie Sud)
Sâmbătă, 16 august, ora 20:00: Concert urmat de focuri de artificii (Teatrul de Vară, Eforie Sud)
Sâmbătă, 16 august, ora 16:00: Concurs demonstrativ atletism - sărituri cu prăjina pe plajă, susținute de campioni naționali la juniori și seniori și membri ai loturilor naționale (plaja Eforie Nord)
 
Sâmbătă - duminică, 16-17 august: Spectacole de muzică și dans pentru copii (plaja Eforie Nord, plaja Eforie Sud)
16 august, ora 10:00 – Plaja Eforie Nord
17 august, ora 10:00 – Plaja Eforie Sud
 
13-17 august: Târgul de antichităţi ”Antica” (Parcul central, Eforie Sud)
 
13-17 august: Proiecţii de film - diversitate culturală şi etnică - ”Dobrogea sub clar de lună” (Cinema Perla - Eforie Nord):
13 august: „Nu sunt faimos dar sunt aromân”
14 august: „Tatăl meu și fiul meu” (film turcesc)
15 august: „Iubire elenă” (Geo Saizescu)
16 august: „Fiul" (2009, film rusesc)
17 august: seara tătarilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii