Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update. Este Ziua Imnului Naţional. Restricţii de circulaţie. Ce se întâmplă la Constanţa (galerie foto + video)

ro

29 Jul, 2018 08:11 3702 Marime text
Forțele Navale Române vor participa duminică, 29 iulie, alături de reprezentanți ai autorităților locale și centrale, cadre militare în rezervă și în retragere, la ceremonii militare și religioase, organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Imnului Național.

Marinarii militari vor fi prezenți la ora 11.30 şi vor participa la activităţile dedicate acestui eveniment important pentru români în orașul Constanța (Piața Ovidiu).

Simbol al unității Revoluției Române de la 1848, „Deșteaptă-te române” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi, din Râmnicu Vâlcea, la data de 29 iulie 1848. Imediat după Revoluția din decembrie 1989, „Deșteaptă-te române” a fost ales imn national al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991. Din anul 1998, ziua de 29 iulie a fost declarată Ziua Imnului Național al României.

Restricţii de circulaţie instituite de autorităţi
  
Pentru ca evenimentul să se deruleze în condiții optime, se vor lua măsuri de blocare a următoarelor artere de acces spre locul de desfășurare. Acest lucru se va întâmpla începând cu 27 iulie, ora 15:00 și până pe 29 iulie, la finalizarea evenimentului, după cum urmează:
  • str. Marc Aureliu la intersecția cu str. Dimitrie Cantemir;
  • str. Vasile Canarache la intersecția cu str. Sulmona;
  • str. Mircea cel Bătrân la intersecția cu str. Sulmona;
  • str. Tomis la intersecția cu str. Sulmona;
  • str. Traian la intersecția cu str. Sulmona;
  • str. Revoluției din 22 decembrie 1989 la intersecția cu str. Crângului;
  • str. Arhiepiscopiei;
  • pe perioada desfășurării evenimentului, str. Marc Aureliu va avea dublu sens de mers.
 
Update: Sunt prezenţi la ceremonii, subprefectul Levent Accoium, viceprimarul Costin Răsăuţeanu, dar şi lideri din cadrul forţelor militare romane. În discursul său, subprefectul Accoium a menţionat că : "Imnul a apărut ca o zvâcnire a poporului român. Imnul naţional este un exemplu al patriotismului românesc. Titlul "Deşteaptă-te, romane" este atât naţional, cât şi social. Imnul naţional este o îndemnare la progres. Dorim astăzi să onoram acest simbol al neamului nostru".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii