Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este Stavrositu în spate? Senatorul Mircea Banias-un infractor cu acte în regulă

ro

02 Dec, 2010 15:46 2262 Marime text

01_pdl_-_maria_stavrositu_mircea_banias_02.jpgLupta din PDL a ajuns la faza pe dosare la DNA. Şeful PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias este cercetat de procurorii DNA în legătură cu nişterambursări ilegalede TVA.Numele senatoruluieste invocat într-un dosar în care s-au emis până acum două ordonanţe de reţinere şi un mandat de arestare în lipsă.

Hm... domnul senator este în conflict cu preşedintele PDL al Muncipiului Constanţa, deputatul Maria Stavrositu. Totul a culminat aprox. acum două luni când susţinătorii senatorului i-au luat la bătaie pe cei ai deputatului la Casa de Cultură a sindicatelor din Constanţa, după ce ambele tabere şi-au discputat paternitatea întălnirii. Se spune că în spatele Mariei Stavrositu e chiar Elena Udrea, iar dosarul invocat mai sus nu e altceva decât un mic avertisment pentru senatorul Mircea Banias.

Iată şi în ce se spune că e implicat preşedintele PDL Constanţa:

Curtea Supremă judeca aseară, la închiderea ediţiei, cererea DNA de arestare pentru 29 de zile a şefilor UCM Group din Reşiţa, Adrian Chebuţiu, şi Adrian Preda, acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală. În acest dosar, prejudiciul fiscal uriaş este generat de o rambursare ilegală de TVA în valoare de 60 milioane euro. Apărărea celor doi susţine că deturnările nu ar fi fost operate de UCM Group, ci de un partener al firmei. În cauză a fost emis mandat de arestare în lipsă şi pentru cetăţeanul libanez, Said Baakrini, un personaj cu conexiuni în zona politică, acuzat că ar fi solicitat rambursarea de TVA de zeci de milioane de euro în baza unor documente false. Solicitarea ar fi venit în urma unei tranzacţii pe care libanezul a încheiat-o cu UCM Reşiţa, de la care achiziţionase generatoare de curent electric şi pe care ulterior le-a exportat. Potrivit unor surse judiciare, numele senatorului Mircea Baniaş apare chiar în legătură cu acest Said Baakrini, căruia i-ar fi facilitat obţinerea unor avize pentru transportul maritim al aparatelor. Politicianul neagă însă orice implicare: „Până acum nu am fost chemat la DNA, nu ştiu despre ce este vorba, nu cunosc persoanele implicate în anchetă şi nu am intervenit pentru nimeni".Sursele RL susţin că DNA are în vizor şi oficiali din ANAF, care ar fi avut legătură cu rambursarea cerută de Baakrini.

Sursa: pesurse.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DREPTATE SI ADEVAR 02 Dec, 2010 19:05 Fum fara foc nu iese.Tb. sa scapam o data pt. totdeauna de MERELE STRICATE si din partide si din tara,inainte sa ne molipsim toti.
  • Zaharia 02 Dec, 2010 16:41 Aceste acuze aduse Elenei Udrea sunt de-a dreptul penibile si nu pot fi deloc probate.
  • mimi 02 Dec, 2010 12:27 asta chiar e o magarie mai.In spate e clar unul foarte razbunator si care nu il uita pe Banias ca i s-a impotrivit. Este exact ala care are legatura cu STRUCTURILE.