Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! Minifotbalul este cea mai nouă disciplină sportivă

ro

04 Feb, 2016 16:38 2054 Marime text
 
Conducerea Federației de Minifotbal din România a primit, astăzi, de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Ordinul prin care se atestă recunoașterea minifotbalului ca disciplină oficială practicată în țara noastră.
 
Ioan Onicaș, președintele Federației de Minifotbal din România, a declarat, într-o conferință de presă, că este mulțumit de această recunoaștere a unui sport care a plecat din stradă ori în curtea școlii.
 
"Erau necesare doar o minge și două porți. În 2007 s-a constituit primul campionat național, iar în 2011 s-a constituit federația noastră. Un rol important l-a avut Răzvan Burleanu care este acum președintele Federației Europene de Minifotbal", a spus Onicaș.
 
El a evocat, în continuare, cele șase titluri obținute la campionatele europene, precum și locul 3 de la Campionatul Mondial, după echipele SUA și Mexic.
 
Echipa națională de minifotbal a României a câștigat șase titluri de campioană europeană din tot atâtea participări la turneul final al Campionatului European. Victoriile au fost obținute în 2010 — Slovacia, 2011 — România, 2012 — Republica Moldova, 2013 — Grecia, 2014 — Muntenegru și 2015 — Croația.
 
Fostul arbitru Ioan Onicaș a anunțat că în curând va avea loc o adunare generală de alegeri și se va constitui noul Comitet Executiv al federației.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii