Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! De acum sistemul de informații privind vizele Schengen a devenit deplin operațional

ro

02 Dec, 2015 20:09 1263 Marime text
 
Comisia Europeană a anunțat că sistemul de informații privind vizele Schengen (VIS) conține începând de astăzi date complete despre solicitanții de vize pentru spațiul de liberă circulație din interiorul blocului comunitar, încheindu-se astfel procesul de implementare a acestui sistem la nivel mondial, conform unui comunicat citat de agenția EFE.
 
În acest mod, va fi înlesnită activitatea autorităților naționale din domeniul securității și a Oficiului European de Poliție (EUROPOL), cărora li s-a pus la dispoziție baza de date VIS pentru a preveni, detecta și investiga amenințările teroriste și alte delicte grave, notează agerpres.ro.
 
Conform sistemului, tuturor solicitanților unei vize Schengen care au vârste de peste 12 ani li se vor lua amprentele digitale de la cele 10 degete, precum și o fotografie digitală, iar aceste date biometrice vor fi stocate timp de cinci ani.
 
De asemenea, executivul comunitar pune accent pe faptul că acest sistem, a cărui implementare a început în anul 2011 în țările din nordul Africii, va contribui la prevenirea traversării ilegale a granițelor și a falsificării vizelor, permițând totodată procesarea mai rapidă a cererilor de vize.
 
Sistemul VIS este un instrument ce va ajuta la elaborarea unei politici comune privind vizele la nivelul ansamblului blocului comunitar, susțin reprezentanții Comisiei Europene. 



Sursa foto: publika.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii