Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eroii nu mor niciodată! Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, comemorați la șase luni de camarazi (galerie foto)

ro

05 Nov, 2016 18:37 3607 Marime text
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a postat, în urmă cu scurt timp, un mesaj pe pagina de Facebook în care anunță că sublocotenentul (p.m.) Iulian Dumitrescu și sublocotenentul (p.m.) Adrian Ion Vizireanu au fost comemorați astăzi în teatrul de operații din Afganistan. 

„La șase luni de la pierderea camarazilor și prietenilor, sublocotenentul (p.m.) Iulian Dumitrescu și sublocotenentul (p.m.) Adrian Ion Vizireanu, militarii din Forțele pentru Operații Speciale dislocați în teatrul de operații Afganistan, împreună cu militarii celorlaltor structuri militare românești și partenerii de coaliție aflați în Baza Militară Kandahar, au cinstit memoria colegilor lor, Vizi și Dumi, căzuți la datorie pe 7 mai 2016.

…pentru că eroii nu mor niciodată!

Cinste și onoare memoriei lor!“, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a MApN.



Amintim că în luna mai, Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, cei doi militari români care au murit în Afganistan, au fost uciși de doi indivizi ce purtau uniforme ale forțelor naționale afgane de apărare și securitate, a declarat, pentru Digi24, un purtător de cuvânt al operațiunii „Resolute Support”.
 
Cei doi indivizi au deschis focul într-o unitate a armatei afgane din sudul Afganistanului, precizează NATO, fără a specifica dacă cei doi făceau parte din rândul forțelor afgane sau au pătruns în unitate deghizați în soldați.
 
Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, i-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe plutonierul Iulian Dumitrescu și pe sergentul Adrian Vizireanu.


Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii