Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epuizarea la locul de munca, considerata accident de munca

ro

16 Mar, 2010 21:29 1325 Marime text

Îmbolnăvirea din cauza epuizării în urma orelor de muncă suplimentare ar putea fi încadrată în categoria accidentelor de muncă, dacă angajatul nu îşi exprimă în scris acordul pentru prelungirea programului, potrivit unui proiect depus la Camera Deputaţilor de deputatul Tudor Ciuhodaru.

Posibilitatea orelor suplimentare de muncă ar trebui să fie acceptată şi de sindicat, în contractul colectiv de muncă, iar acordul angajatului va fi considerat valabil doar pentru un an, necesitând prelungirea, se mai arată în proiect. Potrivit deputatului, normele Uniunii Europene recomandă statelor membre reguli clare privind respectarea drepturilor angajaţilor ce prevăd transpunerea în legislaţia naţionala a mai multor măsuri, printre care stabilirea duratei medie a săptămânii de lucru (inclusiv orele suplimentare) la maximum 48 ore, care nu poate fi prelungită decât prin exprimarea consimţământului scris al angajatului.

Propunerea legislativă vizează prevenţia îmbolnavirii şi decesului ocupaţional, prin încadrarea acestora în categoria accidentelor de munca.

Sursa:realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii