Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epidemie la un colegiu din județul Arad. Cursurile au fost suspendate. Care este starea elevilor

ro

23 Nov, 2017 21:39 1675 Marime text
Mai mulți copii din cadrul ciclului primar și gimnazial de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Ineu au acuzat dureri de burtă, vărsături și diaree, fapt ce a determinat conducerea unității de învățământ să ceară suspendarea cursurilor, informând în acest sens Inspectoratul Școlar Județean Arad, relatează România TV.

Claudius Mladin, inspector școlar general al județului Arad, a comunicat că, ISJ Arad a ținut permanent legătura cu conducerea unității de învățământ, care a luat măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului prin efectuarea dezinfecției sălilor de clasă în care au apărut îmbolnăvirile, informarea elevilor, cadrelor didactice și personalului școlii despre măsurile de igienă și de prevenție care se impun în asemenea cazuri, fiind de asemenea informată și Direcția de Sănătate Publică a județului Arad.

"Contactați telefonic, cei șapte medici de familie din Ineu au declarat că în perioada 21 — 23.11.2017 au consultat și au pus diagnostic de suspiciune de gastro-enterită unui număr de 12 pacienți. La Spitalul orășenesc Ineu s-au prezentat numai nouă copii, a căror stare însă nu impunea internarea lor. Pentru orice eventualitate, chiar dacă cursurile nu se vor suspenda, clasele în care învață copiii suspicionați de gastroenterocolită vor fi dezinfectate. De asemenea, unitatea de învățământ ține permanent legătura cu Direcția de Sănătate Publică Arad", a spus purtător de cuvânt al DSP Arad, dr. Daniela Cârnatu.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii