Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epidemie de gripă. Ce recomandă ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a preveni îmbolnăvirea

ro

23 Jan, 2019 19:46 866 Marime text
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut noi precizări după ce s-a anunțat închiderea școlilor pentru ziua de vineri din cauza epidemiei de gripă, informează Agerpres.ro

„În urmă cu două ore am primit rezultatele ultimei săptămâni privitor la numărul de cazuri de gripă de la Institutul Național de Sănătate Publică și pentru că este a doua săptămână când numărul cazurilor diagnosticate depășește numărul cazurilor estimate, am decis că trebuie să facem ceva. Teoretic am cerut Ministerului Educației să suspende cursurile pentru ziua de vineri. Având în vedere că mâine e zi liberă, patru zile ne-ar ajuta să câștigăm puțin timp. Suspendând cursurile nu înseamnă că mergem în colectivități, în locuri aglomerate. Ne confruntăm cu o circulație intensă a virusului gripal, deci trebuie să luăm măsuri drastice”, a spus Sorina Pintea. 


Ministrul Sănătății recomandă să evităm aglomerațiile fiindcă virusul se transmite foarte repede. De asemenea, mai recomandă să folosim batiste de unică folosință, să discutăm cu medicul de familie dacă avem simptome și să nu facem sub nicio formă automedicație. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii