Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă de călătorie Epidemie de Febră Dengue la nivelul întregului teritoriu brazilian

ro

09 May, 2015 16:49 1692 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat existenţa unei epidemii de Febră Dengue la nivelul întregului teritoriu brazilian.

Până în prezent au fost raportate peste 745 de mii de cazuri de persoane infectate cu unul dintre cele patru tipuri de virus la nivelul întregului teritoriu, estimându-se că frecvenţa infectării este de 1 caz la fiecare 12 secunde.

Sunt afectate în special sudul, estul şi centrul ţării, statul brazilian Sao Paulo înregistrând cel mai mare număr de persoane infectate, respectiv 401.564.

Febra Dengue se transmite exclusiv prin înţepătură de ţânţar, nefiind, în cele mai multe cazuri, mortală.

Perioada de incubaţie a virusului este de 3 până la 14 zile, simptomele putând fi remarcate uneori doar după revenirea din zone cu risc de infecţie.

Se cunosc 4 tipuri diferite ale virusului, după însănătoşire, persoana infectată cu unul dintre acestea dezvoltând imunitate la tipul de virus care a provocat infecţia. Cu toate acestea, rămâne vulnerabilă la infecţia cu celelalte tipuri de virus. Persoanele având o imunitate slabă şi cele care au mai fost infectate cu alte tulpini ale virusului prezinta un risc crescut de hemoragie internă sau şoc Dengue, acestea putând rezulta în deces.

Simptomele bolii sunt febra, durerile de cap, erupţiile cutanate similare celor care apar în cazul rujeolei, dureri musculare şi articulare. În cazul copiilor, simptomele sunt similare celor ale gripei şi gastroenteritei.

Tratamentul infecţiei cu Febră Dengue variază, în funcţie de gradul de severitate al bolii, de la simpla creştere a aportului de lichide şi până la transfuzii de sânge (în cazurile severe).

În cazul în care manifestaţi simptome asociate Febrei Dengue, vă recomandăm să vă prezentaţi în cel mai scurt timp la o unitate medicală pentru diagnosticare şi tratament.

Ca urmare a creşterii numărului de jafuri şi infracţiuni violente în locurile publice la adresa turiştilor, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să fie extrem de precauţi atunci când călătoresc în Brazilia.
Nivelul criminalităţii este extrem de ridicat, în special în marile oraşe, printre care capitala Brasilia, Rio de Janeiro, Sao Paulo şi Copacabana.

O intensificare a violenţei a fost înregistrată în Rio de Janeiro, unde atacurile armate în scop de jaf şi de viol au cuprins toate cartierele metropolei, inclusiv cele turistice (Copacabana şi Ipanema). În zonele sărace rămâne ridicată rata mortalităţii violente, cauzată de reglările de conturi între traficanţi.

Sao Paulo rămâne în centrul atenţiei pentru rata ridicată a asasinatelor în scop de jaf sau de reglare de conturi. Potrivit datelor poliţiei, cca. 8-10 asasinate au loc zilnic, iar aria acestora s-a extins. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii