Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ENEL Se lucrează în continuare în județele Călărași și Ialomița pentru realimentarea cu energie electrică a tuturor abonaților

ro

27 Jan, 2019 20:56 2334 Marime text
Echipele E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor au realimentat cu energie electrică aproximativ 59.000 de clienți din județele Ialomiţa și Călăraşi, ca urmare a intervențiilor din ultimele zile asupra liniilor de înaltă și medie tensiune, din numărul maxim de circa 85.500 de clienți afectați de condițiile meteo dificile (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).
 
Cele 73 de echipe de intervenție ale Distribuție Dobrogea şi contractorilor societății, precum și personalul operativ – dispeceri, lucrează la această oră în regim de stare de urgență pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condiţiile meteo deosebite.
 
Depunerile semnificative de chiciură pe copacii din apropierea liniilor electrice au provocat și pe parcursul zilei de astăzi căderi de crengi asupra liniilor electrice din apropiere, ceea ce a determinat noi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, pentru care echipele au fost nevoite să intervină din nou. De asemenea, efectuarea manevrelor necesare realimentării poate duce la unele întreruperi și în zonele în care alimentarea a fost restabilită.
 
În zilele anterioare vântul puternic a dus și la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor electrice aeriene. Reprezentanții societății sunt permanent în legătură cu autorităţile locale, care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.

S-au montat 58 grupuri electrogene pentru a alimenta zona localităților Urziceni - Lehliu. Se continuă montarea grupurilor electrogene în zonele vulnerabile.
 
În data de 27 ianuarie, la ora 20:00, situaţia se prezenta astfel:
 
-              Pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, 10 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului şi a depunerilor de chiciură pe conductori, au înregistrat declanșări sau defecţiuni, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a 5 staţii de transformare.
 
-              în judeţul Călăraşi sunt nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 21 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localitățile Belciugatele, Budeşti, Dor Mărunt, Dragos Vodă, Fundeni, Fundulea, Gurbaneşti, Ileana, Sohatu, Săruleşti, Tămădău Mare.
 
-              în judeţul Ialomiţa sunt nealimentate 29 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 22 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localități: Bărbuleşti, Adâncata, Armăşeşti, Axintele, Bărcaneşti, Borăneşti, Brazii, Ciocârlia, Coşereni, Dragoeşti, Dridu, Fierbinţi-Târg, Garbovi, Jilavele, Maia, Manasia, Moviliţa, Roşiori, Sineşti, Urziceni, Valea Măcrişului.
 
Clienții sunt rugați să semnaleze deranjamentele cu precădere la numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) - 0800 070 555.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii