Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enel explică pana de curent de două zile de la Tortoman

ro

21 Sep, 2016 10:42 2297 Marime text
Furtuna care a afectat județul Constanța luni a lăsat, temporar, fără electricitate mai multe localități. De departe însă cea mai urâtă situație s-a înregistrat în comuna Tortoman, unde localnici nu au avut curent electric mai bine de 30 de ore, timp în care au înroșit telefonul dispeceratului Enel.
 
Curentul a revenit, semn că avaria a fost remediată, însă răspunsul Enel pentru neplăcerea creată vine abia astăzi, în urma unei solicitări făcute ieri de redacția ZIUA de Constanța. Redăm mai departe, integral, explicația elaborată de reprezentanții Enel.
 
 „În dimineața zilei de luni, 19 septembrie, în jurul orei 5:00, pe fondul furtunii puternice cu descărcări electrice, ce a avut aspect de vijelie cu ploi torențiale și căderi de grindină, linia de medie tensiune ce alimentează localitatea Tortomanu a fost afectată pe mai multe segmente, prin defecte multiple ( izolatori sparți, cordoane retezate, siguranțe de medie tensiune arse).
 
Echipele Enel Distribuție Dobrogea au intervenit în teren pentru identificarea defectelor și remedierea lor, reusindu-se realimentarea parțială a localității.
 
La ora 17:42, în urma unei noi furtuni și ploi torențiale, cu căderi de apă de peste 30 l/mp, izolat chiar 40-50 l/mp, s-a declanșat o nouă avarie pe linia de medie tensiune ce alimentează localitatea Tortomanu.
 
Echipele Enel au intervenit până la căderea nopții, reluând identificarea și remedierea defectelor unul câte unul chiar la prima oră a dimineții de 20 septembrie, astfel că localitatea a fost realimentată treptat, pe măsura ce defectele erau remediate. În jurul orei 15:00 localitatea Tortomanu era alimentată integral.“


Citește și...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii