Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem subiectele. Emoțiile continuă pentru liceeni. A treia zi a probelor scrise la BAC (document)

ro

06 Jul, 2016 09:05 3181 Marime text



Emoțiile continuă în această dimineață pentru toți elevii claselor a XII-a, care astăzi susțin proba obligatorie a profilului, în cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Ieri, liceeni au avut testarea la limba și literatura maternă, iar ultima probă scrisă a BAC-ului se va desfășura vineri dimineața, fiind vorba despre proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele se vor afișa pe data de 12 iulie, până la ora 16.00, eventualele contestații urmând să fie depuse în aceeași zi, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 16 iulie.

Update 1 , ora 11.15

Subiectele de la disciplina ISTORIE


Fileră teoretică, profil umanist toate specializările, Filieră vocaţională – profil artistic, toate specializările; profil sportiv, toate specializările; profil pedagogic; profil teologic.
 
La subiectul I, elevii au primit două fragmente: unul din „O istorie sinceră a poporului român“ de F.Constantiniu, şi „Românii 1774-1866“ de K. Hitchins. Pornind de la cele două texte, elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări. Elevii au trebuit să menţioneaze o constantă în desfăşurarea faptelor istorice la care participă România la începutul secolului al XX-lea, în cadrul relaţiilor internaţionale.
 
La subiectul II, elevii au primit un fragment din textul „Istoria românilor“ de I.A.Pop, în baza căruia au primit mai multe cerinţe, printre care şi „Argumentaţi, printr-un fapt istoric relevant, afirmaţia conform căreia românii se implică prin acţiuni diplomatice în relaţiile internaţionale din secolul al XV-lea.
 
La subiectul III, elevii au avut de elaborat un eseu de două pagini despre evoluţia României postbelice, având în vedere mai multe cerinţe, printre care şi formularea unui punct de vedere referitor la evoluţia României la sfârşitul secolului al XX-lea şi susţinerea acestuia printr-un argument istoric.


Subiecte la Disciplina Matematică (profil real)
Filiera teoretică, profil real, speciaizarea matematică-informatică, filiera vocaţională, profilul militar



La subiectul II elevii au primit o matrice, unde au demonstrat că A(x)A(y) =A (x+y),  pentru orice numere reale x si y.
 
La subiectul III, candidaţii au primit o funcţie şi mai multe cerinţe.

Fiecare subiect rezolvat corect, intregral, este punctat cu cate 30 de puncte. 10 puncte sunt din oficiu. Cele trei mari subiecte sunt împărţite în câte şase subpuncte, de cate 5 puncte fiecare.





Sursa foto: http://huff.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii