Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emil Constantinescu, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis

ro

18 Nov, 2014 21:24 1741 Marime text
Fostul președinte Emil Constantinescu l-a felicitat, astăzi, într-o scrisoare deschisă, pe Klaus Iohannis pentru succesul în alegeri, apreciind că acestuia îi revine acum sarcina de a propune un proiect "de mare anvergură" pentru țară.
 
"După succesul dumneavoastră în alegerile prezidențiale, pentru care vă felicit, vă revine sarcina deloc ușoară, după ce ați suscitat atâtea speranțe de mai bine, de a propune pentru țara noastră un proiect de mare anvergură, care să ne unească în jurul unei idei-forță în beneficiul României de azi și de mâine. Cred că un asemenea proiect, prin care România să iasă definitiv din labirintul tranziției și să devină o putere europeană recunoscută și respectată în lume, poate fi o idee în jurul căreia să ne unim", i-a scris Constantinescu președintelui ales.
 
"Totuși, realitatea lumii de azi ne arată că societățile traumatizate de obsesia riscurilor sunt acelea în care liderii nu sunt capabili să explice nici misiunea proiectelor istorice, nici raportul dintre costuri și câștiguri. În același timp, capacitatea cetățenilor de a susține proiecte importante nu trebuie să fie subestimată. Trebuie căutat doar mediul cel mai potrivit pentru crearea și lansarea lor", a adăugat fostul șef de stat.
 
În scrisoarea adresată lui Iohannis, Constantinescu îl invită la conferința internațională "25 de ani de la prăbușirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte", care va avea loc la București, în perioada 19-21 noiembrie.
Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii