Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:57 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elyza Trans, o firmă cu doi sau... patru asociaţi şi un capital majorat

ro

20 Aug, 2015 17:25 1108 Marime text
 
În Monitorul Oficial 4343, din 18 august 2015, a fost publicată hotărârea nr. 1 a asociaţiilor Societăţii Elyza Trans SRL, adică Nicolae-Sorin Boncătă, Radu Stelian şi Jorj Unciuleanu. Aceşti au hotărât să o coopteze în societateăe Ionica Lişiţă, care vine cu un aport la capitalul social de 100 lei, în numerar.
În urma cooptării şi majorării, structura capitalului social de 3.600 lei, împărţit în 360 părţi sociale, o parte socială fiind de 10 lei, va fi următoarea:
Nicolae-Sorin Boncătă – 105 părţi sociale, 1.050 lei, 30% din capitalul social;
Radu Stelian - 105 părţi sociale, 1.050 lei, 30% din capitalul social;
Jorj Unciuleanu - 140 părţi sociale, 1.400 lei, 37% din capitalul social;
Ionica Lişiţă - 10 părţi sociale, 100 lei, 3% din capitalul social.
Cota de profit şi pierderi a asociaţiilor este proporţională cu numărul de părţi social deţinute. De asemenea, se renunţă la codurile:
2013 - Fabricarea altor produse chimice anorganice, de bază;
2051 - Fabricarea explozibilor;
3299 - Fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a.;
7022 – Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management;
7430 – Activităţi de traducere scrisă şi orală (interpreţi);
7810 – Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă (exclus în străinătate);
7820 – Activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului (exclus în străinătate);
7830 – Servicii de furnizare şi management şi management a forţei de muncă (exclus în străinătate);
8020 – Activităţi de servicii privind sistemele de securizare;
9499 – Activităţi ale altor organizaţii n.c.a.;
9810 – Activităţi ale gospodăriilor private de producere de bunuri destinate consumului propriu;
9820 - Activităţi ale gospodăriilor private de producere de servicii pentru scopuri proprii.
Celelalte prevederi ale actului constitutiv rămân neschimbate.
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Elyza Trans SRL este o firmă ce are sediul în Agigea, pe strada Petru Rareş nr. 6 şi a fost înfiinţară în 2007. Asociaţii firmei sunt Boncătă Nicolae-Sorin, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 60% / 60%, şi Lişiţă Ionica cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 40% / 40%. Administratorul firmei este Boncătă Nicolae-Sorin. Obiectul principal de activitate al firmei este „transporturi rutiere de mărfuri”.
După cum puteţi observa, în hotărârea publicată în Monitorul Oficial apar patru asociaţi. În informaţiile din Registrul Comerţului, modifiate în 10.08.2015, apar doar doi asociaţi, lipsind Radu Stelian şi Jorj Unciuleanu. Nici informaţiile de pe www.vrăjitorul.eu nu au fost actualizate, astfel încât să înţelegem şi noi de ce firma apare când cu doi asociaţi, când cu patru.

Problemele lui Jorj Unciuleanu

Nu ştim când s-au făcut modificările. Omul de afaceri Jorj Unciuleanu are oricum emoţii pentru că urmează un nou termen la Curtea de Apel Constanţa în procesul în care a fost condamnat pentru moartea scafandrilor Cristian Zarafu şi Valeriu Ispas.
Judecătorul Marius Nastasia, din Judecătoria Constanţa, l-a găsit vinovat pe afaceristul Jorj Unciuleanu pentru moartea celor doi scafandri. El a primit trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă, şi 1,6 ani de detenţie pentru neluarea vreuneia dintre măsurile legale de sănătate şi securitate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă.
Magistratul a contopit pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă şi a decis ca Unciuleanu să rămână cu cea mai grea - trei ani de închisoare. Marius Nastasia a mai dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de trei ani de închisoare, aplicată prin prezenta pentru inculpat, pe o durată de şapte ani, reprezentând termen de încercare, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. El va trebui să acorde şi despăgubiri familiilor celor doi scafandri. De aceea a fost pus sechestru pe câteva terenuri ce îi aparţin. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii