Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii şi profesorii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanța sărbătoresc Centanarul Marii Uniri

ro

27 Nov, 2018 21:51 2008 Marime text
Mâine, 28 noiembrie, începând cu ora 12, în sala „Ghe. Coriolan”, se va desfăşura activitatea intitulată „Marea Unire – o primăvară în mijlocul iernii”. Invitaţii, Remus Macovei, Preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor” din Constanţa, prof. univ. dr. Valentin Ciorbea şi Aidun Curt-Mola, Consilier superior în cadrul Departamentului de Relaţii interetnice vor susţine alocuţiuni pe tema Centenarului Marii Uniri. Cei mai mici mircişti, elevi ai clasei a V-a vor reprezenta sceneta „Spiritul Centenarului” (text şi regie prof. Marina Marinescu), iar corul liceului va interpreta o suită de cântece dedicate evenimentului.

La finalul activităţii, elevii CNMB vor realiza un flashmob în curtea liceului, ca parte a campaniei „Mesajul meu pentru România”.

Tot în cadrul activităţilor dedicate Centenarului, un grup de 41 de elevi ai Colegiului, însoţiţi de Directorul instituţiei, prof. dr. Vasile Nicoară şi de profesoarele Neguţa Petcu, Ionela Simula, Marina Marinescu şi Claudia Hriţcu, se va deplasa joi la Alba Iulia pentru a participa la activităţile organizate cu ocazia acestei mari sărbători naţionale. Astfel, copiii vor vizita Cetatea Alba Carolina unde vor asista şi la schimul gărzii, Muzeul Unirii, dar se vor şi implica activ în ateliere de lucru dedicate elevilor având ca temă Marea Unire. Pentru ca imaginea sărbătorii să fie completă, întregul grup va participa la ateliere tradiţionale desfăşurate în satul Bucerdea Vinoasa, localitate recunoscută drept un important promotor al tradiţiilor culturale autohtone.

Această activitate a devenit deja o tradiţie pentru elevii şi profesorii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” în preajma zilei de 1 Decembrie, iar interesul, conştiinciozitatea şi bucuria cu care elevii se implică în toate activităţile dedicate acestui eveniment demonstrează că patriotismul nu este o noţiune desuetă, prezentă doar în manualele de istorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii