Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:26 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii și preșcolarii intră în vacanța de vară. Absolvenţii de a VIII-a se pregătesc de examene

ro

19 Jun, 2015 08:15 859 Marime text
Elevii și preșcolarii intră de astăzi în vacanța de vară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Absolvenții claselor a VIII-a, care au intrat cu o săptămână mai devreme în vacanță, vor susține prima probă a evaluării naționale, cea la limba și literatura română, în 22 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține evaluarea la limba maternă pe 23 iunie. Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută în 24 iunie iar rezultatele vor fi afișate în 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada 27-29 iunie. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.
Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%). Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie. Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face în 14 iulie. În 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.
Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie. În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii