Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii români au câştigat opt medalii la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

ro

17 Apr, 2016 14:56 1441 Marime text
 
Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice a anunţat că echipele feminine de matematică ale României, participante la a V-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, au obținut cinci medalii de argint și trei de bronz. România a avut în concurs, ca țară organizatoare, două echipe formate din câte 4 eleve, toate cele 8 componente fiind premiate.
 
Medaliile de argint au fost cucerite de: Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XI-a), Raluca Cobzaru (clasa a XII-a), Clara Maria Dima (clasa a IX-a), Lenca Iarina Cuturela (clasa a IX-a) - eleve la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Doina Chiroiu (clasa a X-a) - Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București). Medaliile de bronz au fost obținute de Andreea Dima (clasa a X-a - Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Ramona Deaconu (clasa a XI-a - Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) și Ana Maria Radu (clasa a X-a — Liceul Internațional de Informatică din București)".
 
Competiția din acest an s-a desfășurat în perioada 10 - 16 aprilie, la Bușteni, fiind organizată de Ministerul Educației, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Primăria Bușteni. Echipele României au fost coordonate de Maria Romina Ivan, medaliată la această olimpiadă în anii anteriori, actualmente studentă la Universitatea din Cambridge, de Hajnalka Csapo, profesor la Colegiul „Marton Aron” din Miercurea Ciuc, și de Sena Azis, profesor la Școala Gimnazială nr. 56 din București.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii