Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii liberali și-au setat coordonatele în carieră

ro

25 Jan, 2015 14:30 1878 Marime text
Clubul Elevilor Liberali, cu sprijinul Filialei Constanța a Tineretului Național Liberal, a organizat ieri, la Hotel IBIS, Conferința de orientare profesională „Busolă în Carieră”, prin care peste 100 de tineri au fost ajutați să-și netezească drumul în carieră.

Tinerii, aflați în anii terminali de liceu, au avut ocazia să aleagă dintr-o varietate largă  de domenii drumul pe care vor să-l urmeze în viață. Cei nouă invitați -Oana Stan (antreprenor), Bogdan Barață (profesor universitar), Geo Dobre (actor), Alex Florea (interpret), Andrei Cristian (manager), Dragoș Doicescu (medic), Toni Bobe (avocat), Adrian Belcin (finanțe bănci) și Vlad Zavelcuță (psiholog) - au trebuit să răspundă numeroaselor întrebări venite din public și să clarifice curiozitățile.

Conştientizarea a „Cine sunt eu” şi a „Ceea ce pot să fac eu” au fost elemente componente ale conferinței. Cunoaşterea de sine şi formarea imaginii de sine au fost  procese complexe care au fost dezbătute intens în ei.

„În societatea contemporană, din cauza presiunilor, din cauza crizei de timp, mergându-se pe deviza <<Totul trebuie făcut azi>>, activităţile şi relaţiile dintre oameni au o altă viteză, par mai superficiale şi mai lipsite de consistenţă. Avem din ce în ce mai puţine momente când suntem în contact cu specialiștii care ne pot elucida curiozitățile. Asftel, conferința de astăzi a venit în ajutorul tinerilor într-un moment dificil, când sufocarea tehnologică este din ce în ce mai evidentă” a spus Robert-Ionuț Dima, director al Departmentului de Comunicare al CEL Constanța și unul dintre inițiatorii proiectului.

„Eu văd această conferință ca o necesitate pentru tinerii în formare, deoarece societatea este într-o continuă schimbare și este din ce în ce mai greu să îți dai seama de drumul pe care vrei să îl urmezi în viață. Cei tineri au avut prilejul să interacționeze cu profesioniști în diferite domenii care, după ce și-au prezentat profesia și au răspuns nenumăratelor întrebări, au reușit să facă elevii să conștientizeze riscurile, dar și satisfacțiile pe care ți le aduce fiecare profesie” a declarat Alexandra Doicescu, una dintre inițiatorii proiectului.

Reprezentanții Clubului Elevilor Liberali promit că acest tip de evenimente vor fi, în perioada următoare, din ce in ce mai prezente la Constanța, in beneficiul tuturor celor interesați.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii