Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii intră mâine în grevă japoneză în semn de protest

ro

12 Nov, 2013 17:54 1290 Marime text
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că nu are nicio problemă privind greva japoneză anunţată pentru miercuri de Consiliul Naţional al Elevilor, el precizând că respectă "dreptul acestora de a se exprima liber" .

"Nu am nicio problemă cu greva japoneză a elevilor. Face parte din procesul de educare pentru a avea o opinie. Respect dreptul elevilor de a se exprima liber", a spus ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a adăugat că a fost informat de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) despre greva japoneză de miercuri.

"Am fost informat despre grevă, despre faptul că vor purta o banderolă albă pentru că sunt nemulţumiţi de subfinanţarea educaţiei", a spus ministrul Educaţiei.

Elevii vor purta miercuri banderole albe în semn de protest faţă de subfinaţarea sistemului educaţional, iar în unele judeţe, după orele de curs, se vor alătura manifestaţiilor studenţilor, a anunţat Consiliul Naţional al Elevilor (CNE).

CNE, structură care se declară reprezentativă la nivel naţional, trage un semnal de alarmă în privinţa subfinanţării învăţământului românesc şi solicită Guvernului alocarea a 6 la sută din PIB pentru educaţie, potrivit unui comunicat remis marţi MEDIAFAX.

Printre principalele revendicări ale elevilor este şi dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ.

"Există numeroase cazuri în care şcolile nu au autorizaţie sanitară de funcţionare şi nu au beneficiat de fonduri pentru reabilitarea bazei materiale. În mediul rural, există încă şcoli cu toalete în curte şi
fără apă potabilă. De asemenea, în unele situaţii, şcolile sunt încălzite cu sobe vechi şi degradate. Potrivit standardelor europene, pentru a asigura un mediu de învăţare adecvat, unităţile de învăţământ trebuie să aibă în dotare laboratoare, biblioteci, baze sportive, săli de clasă dotate corespunzător, dar şi spaţii destinate activităţilor extra-curriculare", a precizat sursa citată.

Totodată, elevii cer decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii