Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Şcoala Remus Opreanu previn prin jocuri interactive comportamentul agresiv

ro

22 Jun, 2012 21:25 2529 Marime text

În ultima săptămână din acest an şcolar, 18 elevi din clasele a VI-a şi a VII-a din Şcoala cu clasele I-VIII "Remus Opreanu" şi-au început activitatea de animatori, aplicându-şi la clasele primare competenţele formate în cadrul cursului de formare din cadrul proiectului naţional "Să învăţăm să ne jucăm".

"La sfârşitul săptămânii trecute, în şcoala noastră s-a desfăşurat cursul de formare nivel începător din cadrul proiectului iniţiat în urmă cu un an de Şcoala cu clasele I-VII Nr 16 Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret România. Din şcoala noastră s-au înscris optsprezece elevi care timp de două zile au învăţat să proiecteze, să organizeze şi să coordoneze activităţile de joacă, formându-şi în acelaşi timp abilităţile de comunicare, de lucru în echipă, de leadership şi de planificare. În această săptămână voluntarii noştri au aplicat noile competenţe la clasele din ciclul primar organizând ore de joacă ce promovează comportamentul non-agresiv, înţelegerea şi respectarea regulilor, cooperarea, atenţia distribuitivă, exersarea timpilor de reacţie. Sub îndrumarea colegilor mai mari şi sub supravegherea învăţătorilor de la clasă, 200 de copiii s-au bucurat de petrecerea unei ore din timpul liber în mod creativ şi participativ. Feed-back-ul pozitiv al acestei săptămâni ne-a convins să continuăm acest proiect şi să-l extindem în anul şcolar viitor nu numai în şcoală, ci şi la nivelul comunităţii." a precizat Mirela Stoica, directoarea Şcolii "Remus Opreanu" (7) Constanţa.

La rândul său, Paulina Mandache, olimpică naţională la limba şi literatura română, una dintre participantele la acest curs, ne-a mărturisit: "Pentru mine, acest curs a însemnat o experienţă minunată, de neuitat. Am avut emoţii la început, fiind vorba despre prima activitate de acest fel şi de faptul că au participat şi elevii din alte şcoli şi licee din oraş. Mi-am dat seama însă rapid că va fi, cum se spune printre cei din generaţia mea, o experienţă wow! Sunt foarte încântată de trainerii AGLT, de profesorul coordonator, Daniela Ghiţoiu, care ne-au ajutat cu multă abilitate şi afecţiune să ne descoperim pe noi înşine. Activităţile au fost cu atât mai interesante, cu cât împreună cu colegele din şcoala mea devenit, la rândul nostru, animatori pentru elevii din clasele mai mici. Împreună am descoperit încă o dată minunăţiile copilăriei şi mă bucur că în şcoala noastră a pătruns această adevărată "epidemie" a prieteniei, distracţiei şi, mai ales, a petrecerii timpului liber într-o manieră atât de constructivă. Cu siguranţă, ceea ce învăţăm prin joc ne va folosi la clasă şi, mai ales, în viaţă."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii