Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Medgidia au sărbătorit Ziua Modială a Alimentației

ro

18 Oct, 2015 15:51 1125 Marime text
 
Anul acesta se împlinesc 70 de ani de când a fost inaugurată Ziua Mondială Alimentației, iar tema aleasă a fost: Protecția socială și agricultura, insistând pe importanța asociațiilor agroalimentare.
 
Cu acest prilej, vineri, elevii Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia au inițiat un concurs specific evenimentului.
 
Concursul s-a realizat la nivelul claselor IX-XI, postliceală Asistent Medical Generalist și a constat într-o probă teoretică în care elevii au avut de completat scheme de lucru pe baza unor imagini cunoscute.
 
A doua proba a constat în decorarea unor produse de patiserie în care s-au punctat originalitatea, creativitatea, îndemânare și aspctul final al produsului. În continuare, elevii de la școala postliceală AMG au prezentat un filmulet despre importanța hranei pentru viață.
 
Ultima probă, proba surpriză, a avut ca obiectiv principal conștientizarea aportului nutritiv zilnic necesar elevilor în perioada de creștere. La final elevii au fost premiați printr-un certificat de apreciere pentru merite deosebite și implicare în activitățile extracurriculare.
 
Ziua Modială a Alimentației a fost inaugurată de Organizația pentru Alimentație și Agricultură ( FAO- Food and Agriculture Organisation) la data de 16 octombrie 1945.
 
Aceasta activitate are scopul de a sensibiliza opinia publică internațională asupra foametei și malnutriției în lume și are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la  nivel global prin implicarea a cât mai multor persoane, prin diverse acțiuni.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii