Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:47 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Constanța cer drept de vot în Consiliile de Administrație ale școlilor

ro

30 Jan, 2015 18:27 868 Marime text
Asociaţia Elevilor din Constanţa a organizat, azi, o dezbatere publică privind necesitatea reacordării dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor. Dezbaterea a fost organizată în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ, cu sprijin din partea Consiliului Judeţean Constanţa şi a Instituţiei Prefectului.
 
La dezbatere au participat membri ai Parlamentului României şi reprezentanţi ai acestora, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai deconcentratelor, ai formaţiunilor politice de tineret, precum şi ai societăţii civile.
 
Participanţii la dezbatere şi-au exprimat susţinerea pentru adoptarea propunerii legislative, deoarece, elevul, beneficiarul principal al actului educaţional, trebuie să fie reprezentat în procesul de luare a deciziilor în cadrul comunităţii şcolare.
 
Propunerea legislativă, care are ca scop reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor, va intra în dezbatere parlamentară la începutul lunii februarie, Camera Deputaţilor fiind prima cameră sesizată, iar Senatul cameră decizională.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii