Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la „Gheorghe Ţiţeica” din Constanța sărbătoresc ziua de 1 Decembrie

ro

30 Nov, 2014 12:51 3944 Marime text
Elevii Şcolii Gimnaziale numărul 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa au sărbătorit Marea Unire vineri, 28 noiembrie. Pasionaţii de istorie din clasele a cincea - a şaptea, sub îndrumarea profesoarelor de istorie Florentina Zestran şi Gabriela Dobre, au pus în scenă o activitate de popularizare a semnificaţiei evenimentului în întreaga şcoală.

Astfel, cei de la  clasa a VII-a C au luat iniţiativa şi s-au hotarât ca aceasta zi atât de importantă pentru istoria României să nu treacă neobservată. Mai întâi, aceştia au prezentat în faţa colegilor, a câtorva profesori şi a directorilor instituţiei amintite, panouri tematice şi un power-point în care au redat filmul Unirii de la Alba Iulia, după care au afişat panourile în şcoală, iar ppt-ul l-au distribuit pentru a fi vizionat la toate clasele gimnaziale.



Dintre elevii care s-au remarcat în mod deosebit în realizarea evenimentului, îi amintim  pe Denisa Mocanu, Ştefan Tatu, Veronica Carapancea, Robert  Ciurea, Cristian Alexandru, Rareş Constantinescu, Diana Niţă, Bianca Florea. Entuziasmul lor şi interesul manifestat pentru cunoaşterea şi popularizarea istoriei naţionale şi a personalităţilor care au făcut România modernă şi întregită au transformat ziua de vineri într-una în care adolescenţii au ieşit din sfera obişnuită a discuţiilor şi a preocupărilor, reflectând măcar câteva clipe la patria şi la poporul din care fac parte. Tudor Mihnea, elev al clasei a cincea, mărturisea inocent: „Nu prea ştiu mare lucru despre istoria patriei. Mă pasionează matematica şi informatica. Dar azi am reţinut contribuţia regelui Ferdinand la formarea României Mari şi am aflat că de aceea i se spune „Întregitorul”.



Profesoara de istorie Florentina Zestran a declarat, la finalul activităţii: „Este meritul elevilor pentru ceea ce s-a desfăşurat azi în şcoala Gheorghe Ţiţeica. Ei au avut iniţiativa şi au scris scenariul evenimentului. Noi, profesorii de istorie, am avizat şi autorizat doar din punct de vedere ştiinţific ceea ce au făcut elevii. Pasiunea lor este demnă de laudă, iar entuziasmul, molipsitor. Ne-au făcut să ne simţim mândri că suntem români”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii