Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand”, aşteptat la Decebal. Află de ce

ro

12 Nov, 2013 17:45 2223 Marime text
Elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Decebal” Constanţa desfăşoară mâine o serie de activităţi prin care marchează împlinirea a 135 de ani de la revenirea Dobrogei la România.

Liceul va găzdui simpozionul ştiinţific coordonat de prof. dr. Marian Vicol, în cadrul căruia vor fi prezentate comunicări dedicate unor momente importante, cum ar fi: „Acţiunile militare de pe teritoriul Dobrogei în anii 1877-1878”, „Pacea de la San Stefano şi Congresul de la Berlin”, „Condiţiile restabilirii autorităţii româneşti în Dobrogea”, „Începuturile administraţiei româneşti la Constanţa – nov. 1878”.

Începând cu ora 13.30, părinţii şi elevii claselor a VI-a A şi a XI-a A vor desfăşura la rândul lor o activitate comună dedicată acestui moment istoric, avându-l ca invitat special pe prof. dr. Constantin Scurtu, director al Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand”, filiala Constanţa. Sub coordonarea profesorilor diriginţi Oprea Filis şi Ivan Răzvan Raul, elevii vor prezenta personalităţi şi momente importante din istoria Dobrogei, precum şi aspecte din viaţa religioasă de pe aceste plaiuri, începând cu retragerea aureliană şi până în prezent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii