Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Elevii constănţeni protestează la Consiliul Judeţean Constanţa. Iată motivele (galerie foto)

ro

30 Jan, 2019 12:41 4548 Marime text
Asociația Elevilor din Constanța  organizează un protest în aceste momente,  cu scopul de a determina consilierii județeni să ia responsabilitatea în mâinile lor, dată fiind ignoranța conducătorului instituției. 

În data de 11 ianuarie, președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu promitea că problema reducerilor elevilor la transportul județean va fi soluționată cât de repede se poate, prin intermediul unui grup de lucru.

Din păcate, acestea au fost doar tentative de tergiversare și, implicit, minciuni, fapt dovedit de decursul primei ședințe a grupului de lucru, în care reprezentanții autorității locale menționat că nu pot respecta legea din lipsă de fonduri. 
 
Asociația Elevilor din Constanța  solicita reducerea cu 50% a abonamentului de transport pentru navetiști, şi pentru toți elevii din județul Constanța.
 
ISJ  estimează ca la nivelul județului ar fi cam 3000 de navetişti, dar nu este o statistica actualizată.
 
Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța spune că potrivit legii, ar trebui sa beneficieze de abonamente toți cei 109,000 elevi din județ.

Mesajele elevilor constănţeni sunt următoarele: Ţuţuianu să ne vadă/facem orele în stradă!, Legea poate să zică/CJC nu aplică!, Minciunile se plătesc!!!

Este al treilea protest de la începutul anului. După primele două proteste, elevii au fost chemați la discuții, însă acestea au rămas nematerializate.

Anul trecut, au dat în judecata CJC, la Tribunalul Constanța, pentru acordarea subvenției de 50%.

Elevii vor continua protestul și în ședința de CJC.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii