Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii constănţeni, implicaţi în proiectul EcoChampions

ro

26 Jan, 2011 16:51 1347 Marime text
Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ lansează EcoChampions, un proiect educaţional prin care vor fi create cluburi de voluntari în 10 şcoli şi licee din judeţul Constanţa.

Tema abordată în cadrul cluburilor este protecţia mediului, iar elevii vor participa la cursuri teoretice şi practice referitoare la ecologie şi managementul proiectelor de voluntariat. Gândit ca un concurs între cele 10 şcoli participante, programul îşi propune ca la finalul celor patru luni, echipele să poată propune şi implementa propriile proiecte de voluntariat.

Cei aproape 200 de elevi care fac parte din aceste cluburi de voluntari au fost selectaţi cu sprijinul directorilor şi al profesorilor coordonatori din cele 10 instituţii de învăţământ implicate în proiect. Odată create, cluburile beneficiază săptămânal de cursuri teoretice de educaţie ecologică şi de o serie de activităţi practice, la finalul cărora fiecare club va concepe şi implementa un proiect local de voluntariat. Toate cele 10 proiecte vor fi analizate de un juriu format din reprezentanţi MaiMultVerde şi ai Grupului CEZ şi vor fi premiate două dintre ele, unul pentru liceu şi unul pentru gimnaziu. Concursul de proiecte le va da ocazia cluburilor de voluntari să obţină, pentru şcolile în care învaţă, premii în valoare totală de 3.000 de euro, puse la dispoziţie de Grupul CEZ.

La finalul celor 10 săptămâni de pregătire şi după implementarea proiectelor de voluntariat, cei mai activi patru membri din fiecare şcoală înscrisă în competiţie vor fi premiaţi şi individual prin participarea la o tabără educaţională şi recreativă organizată de partenerii proiectului EcoChampions în vacanţa de primăvară din aprilie 2011.

Cele 10 instituţii de învăţământ înscrise în proiectul EcoChampions sunt: Şcoala nr. 24 „Ion Jalea", Şcoala nr. 29 „Mihai Viteazu", Şcoala nr. 30 „Gh. Ţiţeica", Şcoala cu cls. I-VIII Fântânele, Şcoala cu cls. I-VIII Cogealac, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", Colegiul Naţional „Mihai Eminescu", Liceul Teoretic „George Călinescu", Liceul Teoretic „Traian" şi Liceul Teoretic „Ovidius". De asemenea, proiectul se bucură de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi al organizaţiei Mare Nostrum.

Programul a fost demarat în noiembrie 2010, primele activităţi ale cluburilor de voluntari proaspăt înfiinţate având loc începând cu luna decembrie. Temele practice pe care cluburile de elevi le-au rezolvat până acum sunt: găsirea unui nume şi a unui slogan care să-i reprezinte, "Insula", "Mama natură", „Anotimpurile". Ultima temă dată spre rezolvare este "Eurovision ecologic" în cadrul căreia fiecare echipă trebuie să îşi aleagă un cântec pe care îl va interpreta la instrumente cât mai naturale. Videoclipurile realizate de elevi vor fi votate în sistem Eurovision, online, de către colegi. Rezultatele pot fi urmărite pe site-ul proiectului, http://www.ecochampions.ro/.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii