Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii constănțeni au susținut azi proba la matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale

ro

06 Dec, 2012 21:59 1706 Marime text

Astăzi, s-a desfăşurat simularea la cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale, Matematică, pe care au susţinut-o 5.731 elevi (urban - 3701 şi rural -2030).

Lucrările vor fi evaluate de către profesorii unităţii şcolare, pe cât posibil de profesorii care nu predau la clasele respective. Rezultatele evaluării vor fi afişate pe data de 12.12.2012, până la ora 12,00 şi vor fi analizate în perioada, 13.12. - 18.12.2012, atât la nivelul fiecărei discipline/clase, şcoli, cât şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. De asemenea, acestea vor fi aduse şi la cunoştinţa părinţilor elevilor claselor a VIII-a.

„Având în vedere că ne-am propus în acest an şcolar o îmbunătăţire a rezultatelor obţinute de elevi la examenele naţionale, această primă simulare este relevantă pentru a constata gradul de pregătire a elevilor pentru examenul din luna iunie. Chiar dacă nu au susţinut simularea sub supravegherea camerelor, totuşi elevii s-au familiarizat cu atmosfera de examen, pentru că s-au respectat toate condiţiile de examen - aşezare în bănci în ordine alfabetică, profesori asistenţi, subiecte elaborate după modelul transmis de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, susţinerea examenului pe coli tipizate de examen. Consider că rezultatele trebuie să fie folosite ca un feedback constructiv atât pentru elevi, părinţi, profesori, cât şi pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Vreau să mulţumesc directorilor şi tuturor profesorilor pentru implicarea în organizarea şi desfăşurarea în condiţii optime a acestei simulări - care nu s-a mai desfăşurat la nivelul judeţului nostru de ani buni - şi, totodată, contez pe corectitudinea şi obiectivitatea lor în evaluarea lucrărilor", a declarat inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii