Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi de la Liceul "Ovidius" au participat la proiectul Comenius, la Atena (galerie foto)

ro

20 Oct, 2014 09:13 1959 Marime text
În perioada 13-17 Octombrie 2014 s-a desfășurat la Atena, Grecia, a patra mobilitate a proiectului Comenius Multilateral "Mare Nostrum". Întâlnirea a fost găzduita de 3rd Highschool of Acharnes, partenerul grec din acest proiect. Proiectul se derulează în perioada 2013 - 2015 și este finanțat de Comisia Europeană. Liceul Teoretic "Ovidius" Constanţa a fost reprezentat la acestă întâlnire de proiect de 8 elevi și trei cadre didactice.
 
 
Ca și în celelalte vizite de proiect și de acesta dată gazdele au alcătuit un program variat care a inclus vizite la obiective de interes, precum Institutul National Elen de Cercetări Marine, Centru de informare ecologică din Lavrion, Centrul Culural din Acharnes. Elevii participanți (din Grecia, România, Italia, Franţa, Portugalia şi Bulgaria) au participat la work-shop-uri dedicate investigării mediului marin din punct de vedere al biodiversității costiere.
 
Un spațiu important a fost dedicat conferințelor organizate cu ajutorul specialiștilor în oceanografie care au prezentat elevilor echipamentele de explorare marină (roboţii subacvatici și batiscaful) și care au demonstrat legătura între cercetarea marină și aplicațiile acesteia în viața de zi cu zi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii