Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi de la doua scoli, la spital cu toxiinfectie alimentara

ro

22 Nov, 2009 14:33 1066 Marime text

21 de elevi, de la două şcoli generale din localităţile Piatra şi Palazu Mic, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat iaurt, biscuiţi şi au băut lapte, produse distribuite la unităţile de învăţământ. Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, a declarat că, pe parcursul zilei de vineri, elevii au acuzat dureri abdominale, cefalee, stări febrile, fiind transportaţi la spital.

''Unii dintre elevi au fost externaţi, alţii sunt în continuare spitalizaţi'', a menţionat reprezentantul DJSP. Potrivit acesteia, elevii din satul Piatra provin din clasele V-VIII, iar cei din satul Palazu Mic sunt elevi în clasele I-IV, toţi începând să se simtă rău după aproximativ o jumătate de oră de la consumarea produselor menţionate. ''Am recoltat probe atât de la elevi, cât şi de la alimente. Cei de la Piatra au mâncat lapte cu biscuiţi, cei de la Palazu Mic, iaurt cu biscuiţi. Este vorba de locaţii diferite, de produse diferite, şi asta e ciudat.

Aşteptăm rezultatele de laborator şi pe urmă ne pronunţăm referitor la cauza îmbolnăvirii copiilor'', a precizat dr. Mihaela Dinisov. La începutul acestui an şcolar, un focar de toxiinfecţie alimentară s-a înregistrat în comuna Tuzla, când 21 din 36 de elevi care au băut din laptele primit la şcoala unde învaţă au ajuns la spital.

Luna trecută, 55 de copii de la două grădiniţe din Medgidia s-au simţit rău, iar 12 dintre ei au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, după ce au consumat produse lactate.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii