Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eleve de la Liceul George Călinescu pasionte de limba chineză

ro

12 Jun, 2016 10:38 1749 Marime text
La Brașov a avut loc etapa națională a Concursului ”Podul Limbii Chineze”, dedicat elevilor din învățământul liceal. La acest concurs au participat elevi din șapte județe - Brașov, Hunedoara, Cluj, Argeș, București, Constanța și Sibiu.
”Podul Limbii Chineze” este o competiție dedicate elevilor interesați de limba, cultura și civilizația chineză. Competiția a avut inclus trei probe: un discurs în limba chineză, în cadrul căruia concurenții au explicat pasiunea lor pentru cultura și civilizația chineză; o probă de cunoștințe despre limba, cultura și civilizația chineză, precum și o probă de talent.
Județul Constanța a fost reprezentat de două eleve de la Liceul Teoretic George Călinescu. În urma rezultatului obținut, acestea au șansa de a merge în etapa finală, care va avea loc în China. Elevele constănțene au reușit să câștige locul doi al competiției „Chinese Bridge Competition for Secondary School Students” și au fost însoțite de Wang Yuqin, professor de limba chineză. Alexandra Hamanni este clasa a XI-a, iar acesta a fost primul concurs de limba chineză la care participă. Îi place foarte mult cultura chineză, acesta fiind și motivul pentru care a ales să o învețe. Potrivit Alexandrei, cea mai dficilă probă a fost cea de talent, iar ea a ales să recite o poezie în limba chineză.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii