Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:42 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevă a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, laureată a unui concurs național de creaţie literară

ro

22 Jun, 2016 23:36 2846 Marime text
Elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa confirmă din nou, consolidând statutul pe care  instituţia îl are în spaţiul cultural dobrogean.  

De data aceasta este vorba despre Marciuc Beatrice Georgiana, elevă în clasa a VII-a, care se află printre laureaţii Concursului național de creaţie literară „Tinere Condeie”, ediţia 2016, patronat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Uniunea Scriitorilor. Aceasta, sub îndrumarea profesorului Doiniţa Pindic, a participat la secţiunea proză, cu un fragment de roman, care a impresionat juriul de la etapa judeţeană, câştigând premiul II, fapt ce i-a asigurat accederea la etapa naţională.
 
Zilele acestea s-a încheiat jurizarea la nivel naţional. Eleva a reuşit să se claseze în primii 13 laureaţi, iar perfomanţa ei va fi răsplătită cu o tabără gratuită, oferită de Ministerul Educaţiei.  
 
Creaţia cu care a impresionat Marciuc Beatrice Georgiana este romanul ,,Ela”, care, după cum afirmă laureata, „surprinde destinul unei tinere de 19 ani, căreia viața îi oferă o lecție dură: la vârsta de 16 ani, își pierde mama și, odată cu ea, viața socială și atenția pe care tatăl ei i-o acorda. Situația se complică atunci când fratele ei, singurul sprijin și unicul prieten pe care îl avea, dispare la un an după moartea mamei lor. Cel mai mult o deranjează atitudinea tatălui care renunță la căutarea fratelui ei. Eroina întruchipează tipul adolescentei care se confruntă cu probleme existențiale majore, cărora, de multe ori, nu le poate face față. Pe de altă parte, îi este greu să găsească sprijin într-o societate prea grăbită și neatentă la traumele trăite de tineri. Ultimele rânduri descriu revederea celor doi fraţi, relevând mesajul operei: viața este schimbătoare și te surprinde în fiecare zi.”                                               

Ti-a placut articolul?

Comentarii