Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea Urmează exproprieri şi demolări pe litoral

ro

09 Mar, 2011 15:00 2229 Marime text

biciclete_vama_veche_202684.jpgMinistrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că litoralul romînesc va fi reamenajat, pentru a putea atage turiştii străini.

Plajele de pe litoralul românesc urmează să fie reamenajate, vor avea loc exproprieri şi demolări, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii TUI, de la Bursa Internaţională de Turism de la Berlin.

'Sunt probleme pe litoral, pe care le ştim. Am încercat împreună cu partenerii TUI să ne punem de acord astfel încât litoralul românesc să fie agreat ca destinaţie turistică. Criteriile TUI sunt ridicate faţă de cele de pe litoralul românesc. Dacă situaţia va continua să fie aceasta, este foarte puţin probabil să mai fie operat de TUI. Dacă dorim ca litoralul să atragă turişti, nu putem să îl enclavizăm. Sunt interese ale hotelierilor mai presus de interesele turismului', a afirmat Elena Udrea, citată de Agerpres.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului a menţionat că până în prezent a fost finalizată prima etapă a PUZ-ului plajelor.

'A fost realizată prima etapă a PUZ-ului plajelor. Urmează să aibă loc exproprieri, să demolăm construcţiile ilegale, să reamenajăm plaja. Aceste lucruri vor fi realizate prin Hotărâre de Guvern. Este necesară o igienizare a plajelor, avem o problemă cu haosul urbanistic', a precizat Elena Udrea.

De asemenea, oficialul MDRT a declarat că vor continua investiţiile în infrastructură şi promovare.

'Investim în infrastructură, prin realizarea drumului care leagă Medgidia de sudul litoralului. Vom investi şi în promovarea pe piaţa germană. Avem nevoie de TUI, sunt specialişti, este important să îi ţinem aproape de noi', a precizat Udrea.

Managerul de produs pentru România din cadrul TUI, Detlef Hohne, a declarat, miercuri, că structurile hoteliere de pe litoralul românesc nu corespund cerinţelor TUI, principala problemă fiind mentalitatea hotelierilor în a oferi ce solicită turiştii germani.

"În urmă cu trei ani, când ne-am decis să colaborăm cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului am ştiut că nu va fi un proiect simplu. Structurile hoteliere de pe litoral nu corespund cerinţelor TUI. Ne-am dat însă seama că MDRT a recunoscut în TUI un partener care oferă calitate. De aceea, vom promova împreună oferte de calitate. Problema este mentalitatea hotelierilor de pe litoral în a oferi ce solicită turiştii germani', a declarat Detlef Hohne.

De asemenea, reprezentantul TUI a subliniat că preţurile practicate pentru produsele oferite pe litoralul românesc sunt foarte ridicate şi nejustificate.

În afară de litoralul românesc, TUI operează în România circuite turistice.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii