Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea, audiată la DNA în dosarul BRD

ro

02 Nov, 2015 12:45 1446 Marime text
Elena Udrea s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie, în această dimineaţă, pentru a fi audiată în dosarul privind creditul contractat de la BRD, cauză care a fost trimisă la DNA de procurorii DIICOT. Deputatul Udrea a ajuns în jurul orei 09.45 la sediul DNA, unde a fost citată de vineri să se prezinte pentru a fi audiată în dosarul privind creditul pe care l-a luat de la BRD.
La intrarea în sediul DNA, ea le-a spus jurnaliştilor că va contesta cauţiunea de cinci milioane de lei stabilită de procurori în ultimul dosar deschis pe numele său, pentru care Camera Deputaţilor a dat aviz de urmărire penală.
Dosarul privind creditul contractat de la BRD este al patrulea al Elenei Udrea instrumentat de procurorii DNA, după Microsoft, Gala Bute şi Hidroelectrica, în acesta din urmă fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind pus sub urmărire vineri.
Procurorii DIICOT au instrumentat dosarul privind acordarea, în mod ilegal, a mai multor credite de către BRD. Între acestea se numără şi cel făcut de Elena Udrea, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. În cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT şi-a declinat competenţa, în 4 martie, şi a trimis dosarul la DNA.
Elena Udrea a spus, vineri, că procurorii o acuză în acest nou dosar de complicitate la abuz în serviciu, pentru "faptul că banca respectivă dădea un tip de credite", iar ea a l-a solicitat.
Tot vineri, într-un alt dosar, Elena Udrea a fost pusă sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, caz în care acuzaţiile DNA sunt legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari.



sursa foto: libertatea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii