Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ei sunt cei patru militari răniţi în Afganistan! Au mai fost plecaţi în misiuni. Unul din ei urmează să se căsătorească

ro

14 Apr, 2019 09:24 4467 Marime text
Cei patru militari români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

Militarii răniți în atac sunt plutonierul Dănuț Donțu și caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr și Ionel Cristea. În urma incidentului a rezultat și avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității.

Caporalul Cătălin Cosmin Goleanu are 30 de ani şi este cercetaș în cadrul Regiumentului 528 ISR ”Vlad Țepeș” Brăila. El este pentru a doua oară la o misiune de luptă în Afganistan, prima dată fiind plecat în anul 2016. A plecat în Afganistan împreună cu colegii săi militari din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” Galați. Tânărul militar este logodit și urmează să se căsătorească cu prietena lui.

Plutonierul Dănuț Donțu nu este nici el la prima misiune în Afganistan. Este din Galaţi şi face parte din Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” Galați.

Caporalul Cristian Gabăr face parte din Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” Galați şi are 40 de ani împliniţi în decembrie. Este născut în Bucureşti, dar a efectuat pregătirea în Galaţi, unde şi locuieşte.

Caporalul Ionel Cristea are 47 de ani şi este plecat pe frontul din Afganistan alături de Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” Galați.

Reamintim că patru militari români au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii