Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eforie Nord Lansarea proiectului ESNET pentru reducerea distrugerilor provocate de cutremure

ro

20 Jun, 2012 08:26 1369 Marime text

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), România,  Institutul pentru Geofizica, Geodezie şi Geografie din Bulgaria, Institutul de Geologie şi Seismologie din Republica Moldova şi Fundaţia Internaţională pentru Ajutor şi Dezvoltare – Semiluna Albastră din Turcia organizează, astăzi, conferinţa de lansare a proiectului ESNET.

Proiectul  „Black Sea Earthquake Safety Net(work)” – ESNET  - reuneşte experienţa a patru state din zona Mării Negre, care se confruntă în mod obişnuit cu efectele produse de cutremure: Bulgaria, Republica Moldova, România şi Turcia. Proiectul se derulează în cadrul Programului Operaţional Comun Bazinul Marii Negre 2007-2013.

Conferinţa va avea loc la Hotelul Europa din Eforie Nord, cu începere de la ora 09.30.

Vorbitorii invitaţi reprezintă domeniile cheie pentru managementul situaţiei de urgenţă în caz de cutremur: reţele de senzori pentru evaluare şi avertizare în caz de cutremur major, intervenţie de salvare în caz de cutremur, ajutor medical specializat pentru situaţii de urgenţă, prevenţie a efectelor distructive ale hazardului seismic.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii