Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Eduard Hellvig a fost votat în funcţia de director al SRI

ro

02 Mar, 2015 16:27 1591 Marime text
Ședința de plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului în care se acordă votul pentru Eduard Hellvig, propus pentru a ocupa funcția de director al SRI, a început, informează Agerpres.

La ședință sunt prezenți 421 de parlamentari. Votul este secret cu buletine de vot.

UPDATE 2, ora 18.09

Noul director al SRI, Eduard Hellvig, consideră prioritare, pentru următoarea perioadă, două direcții de acțiune - combaterea corupției și dezvoltarea capacității de apărare a siguranței naționale.
 
"SRI a cunoscut, în ultimii ani, un proces amplu de modernizare și de reorganizare, devenind un vector de stabilitate națională. Responsabilitatea de asigurare a securității cibernetice a Ucrainei reflectă statutul obținut în cadrul comunității de informații euro-atlantice. În viziunea mea, prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanței atât în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, cât și într-un context geostrategic tensionat. Drept urmare, consider esențiale două coordonate de acțiuni — combaterea corupției și dezvoltarea capacității de apărare a siguranței naționale", a spus acesta luni, în Parlament, după ce a fost validat în funcția de director al SRI și a depus jurământul.
 
Eduard Hellvig a explicat că fenomenul corupției reprezintă un factor de risc atât în ceea ce privește siguranța națională, dar și pentru buna funcționare a instituțiilor statului.
 
"Cu toate că s-au înregistrat progrese majore în ultimii ani, corupția reprezintă în continuare un factor de risc pentru siguranța națională, afectând economia și subminând funcționarea instituțiilor. Când istoria s-ar putea să nu mai aibă vreodată răbdare cu noi, dacă vrem ca România să rămână în picioare, va trebui să avem un stat puternic, clădit pe un parteneriat democratic cu proprii cetățeni și pe pilonii instituționali solizi", a mai spus Hellvig.
 
Acesta s-a referit, în discursul său, și la necesitatea întăririi relațiilor strategice cu partenerii euro-atlantici în contextul evoluțiilor din regiune.
 
"Îmi doresc aprofundarea cooperării operaționale și a schimbului de informații cu partenerii euro-atlantici, în special cu SUA, în contextul escaladării tensiunilor în regiunea noastră și a deciziilor de repivotare militar-strategică a NATO în estul Europei. Evoluțiile recente ne-au demonstrat cât de important sunt controlul parlamentar asupra activității SRI și colaborarea SRI cu Parlamentul și CCR pentru definirea unui cadru legislativ care să răspundă deopotrivă imperativelor democratice și celor de siguranță națională", a conchis Hellvig.

El a mai afirmat că în această seară va demisiona din PNL şi va fi un director pur civil al SRI.


UPDATE 1, ora 17.20

Eduard Hellvig a fost votat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului în funcția de director al Serviciului Român de Informații (SRI). Votul a fost secret, cu buletine de vot.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii