Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EDITORIALUL EVZ. Cazul de la BCCO Constanţa Scurgerea de informaţii pune în pericol anchetele

ro

29 May, 2013 07:26 1899 Marime text
Un scenariu demn de filmele cu mafioţi ne-a fost devoalat de instanţa Curţii de Apel Bucureşti, care a arestat preventiv trei poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog.
Cei trei sunt acuzaţi de sechestrare ilegală şi torturarea investigatorului sub acoperire. Acesta era folosit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a proba activitatea unei reţele de traficanţi de influenţă ce şi-ar fi făcut loc tocmai în mijlocul poliţiştilor de la structura specializată amintită mai sus.
Nişte oameni ai legii, investiţi cu încrederea noastră, s-au comportat ca nişte mafioţi din „Cosa nostra” cu un alt om al legii care se dădea infractor pentru a-i prinde cu ocaua mică. Aşa cum am dezvăluit în ziarul Evenimentul zilei încă de ieri, cei trei poliţişti ştiau dinainte că „traficantul de droguri” care i-a agăţat era de fapt un investigator sub acoperire trimis de DNA. Informaţia este întărită de motivarea verdictului Curţii de Apel Bucureşti, în care se arată că, poliţiştii de la Antidrog au pornit acţiunea de pedepsire, de torturare şi de intimidare a victimei lor, „pe fondul apariţiei suspiciunii că TFC ar putea fi investigator sub acoperire”.
Întrebarea care se pune este cum au aflat suspecţii de corupţie că TFC este un investigator sub acoperire care le testează probitatea profesională? De unde s-a scurs informaţia care, nu doar că a pus în pericol viaţa investigatorului acoperit, dar a ruinat o anchetă de anvergură a Direcţiei Naţionale Anticorupţie? Investigatorul sub acoperire este desemnat prin ordonanţa procurorului de caz. Dar numai după ce Direcţia de Operaţiuni Speciale(DOS) sau Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne primeşte solicitarea de la procuror. Pe lângă cerere se trimite şi un rezumat al dosarului, astfel încât responsabilii din DOS ori DGA să poată alege persoana cea mai potrivită pentru a îndeplini misiunea.
Revenind la cazul de la Constanţa, ar fi important de aflat cine a deconspirat operaţiunea? Cine avea interesul să dinamiteze o anchetă a DNA? Cine a avut de câştigat în urma ratării operaţiunii şi care este profitul persoanei care a divulgat informaţia? Întrebări la care autorităţile competente ar trebui să caute răspunsuri.
Mai multe pe evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii