Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ediţia a zecea a Zilelor Oraşului Ovidiu a debutat la Ovidiu. Gabriel Cotabiţă, Grasu XXL și Irina Rimes se numără printre artiștii ce vor concerta la Ovidiu (galerie foto)

ro

29 Jun, 2018 17:26 2255 Marime text
În acest week-end se desfășoară la Ovidiu ediţia a zecea a Zilelor Oraşului Ovidiu, un eveniment deosebit, pe toate gusturile şi pentru toate vârstele, administraţia locală din Ovidiu dedicându-le locuitorilor oraşului importante acţiuni artistice şi sportive. 
 
Potrivit organizatorilor, astăzi la Centrul Cultural Ovidiu, de la ora 15.00, se desfăşoară Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ (ediţia a 11-a), evenimentul cuprinzând şi un recital Constantin Enceanu. Această ediţie a festivalului va fi ultima când se va ţine la această dată, în cadrul Zilelor Oraşului. După cum a precizat George Scupra, primarul oraşului Ovidiu, de la anul, festivalul va avea loc pe 1 februarie (ziua de naştere a Elenei Roizen), ca un eveniment cultural separat de Zilele Oraşului.
 
Tot astăzi, la debarcader, de la ora 20.00, a fost programată ediţia a doua a Festivalului de Muzică Folk, invitaţi speciali fiind Mircea Vintilă, Emeric Imre şi Walter Ghicolescu. Cu aceeaşi ocazie, va avea loc şi un foc de tabără.
 
De asemenea, astăzi de la ora 16.00, Stadionul Orăşenesc din Ovidiu găzduiește o întrecere de lupte tătărăşti (kureş).
 
Mâine, sâmbătă, 30 iunie, de la ora 20.00, la parc faleză, ovidienii se vor delecta cu spectacolul „Un secol de muzică românească - Gabriel Cotabiţă şi prietenii“, la care au fost invitaţi Gabriel Cotabiţă, Adrian Temişan, Gheorghe Gheorghiu, Horia Moculescu, Adrian Daminescu, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Oana Sârbu, Silvia Dumitrescu şi Sanda Ladoşi.
 

„Sunt artişti cu care generaţia noastră a crescut. Va fi un spectacol deosebit, de aproximativ trei ore, care sunt sigur că va avea un real succes“, a precizat primarul George Scupra.

  
Tot în programul de sâmbătă, este inclus, de la ora 17.00 (pe aceeaşi scenă din zona parcului faleză) şi un concurs dedicat celor tineri (copii ai comunităţii, de la clasa pregătitoare până la clasa a 12-a), „Elevii au talent“ (gala finală). Participă copii din oraşul Ovidiu, de la Şcoala Gimnazială „Poetul Ovidiu“ şi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“, dar şi care învaţă în alte localităţi. În cadrul spectacolului, unii vor dansa, alţii vor cânta, iar alţii vor face teatru, toţi urmând a beneficia de un premiu. 
 
Ziua de duminică, 1 iulie, este ziua dedicată crosului oraşului Ovidiu (ediţia a cincea), dar şi seara, de la ora 20.00, în parc faleză, recitalului Grasu XXL, Maximilian, Nadir şi Irina Rimes şi unui show de lasere.
 
La cros, care se va desfăşura pe şoseaua naţională (cu startul la ora 9.00), sunt aşteptaţi în jur de 700 de participanţi. Competiţia se va desfăşura pe trei categorii de vârstă (10-14 ani, 14-18 ani şi peste 18 ani), iar toţi alergătorii vor fi premiaţi. Primarul George Scupra a precizat că pentru evenimentele din cele trei zile dedicate Zilelor oraşului Ovidiu, bugetul e de aproximativ 30.000 de euro.
 

„Am încercat să pregătim un program pe toate gusturile, dorind ca toţi locuitorii să se regăsească în aceste evenimente. Am editat şi o broşură, care va ajunge la fiecare locuitor“, a mai spus primarul oraşului Ovidiu.

 
Accesul publicului este gratuit la toate evenimentele organizate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii