Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eden Mamut, secretarul general al universităţilor de la Marea Neagră, în vizită oficială în Suedia

ro

22 Sep, 2014 09:59 2533 Marime text
Prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, secretarul general al Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră (RUMN) efectuează o vizită oficială în Suedia. Vizita se desfăşoară în perioada 18 – 22 septembrie.
 
Scopul principal al vizitei îl reprezintă participarea la lucrările celei de a 33-a Conferinţe a Rectorilor şi Preşedinţilor Universităţilor Tehnice din Europa. Manifestarea este găzduită de prestigioasa Universitate Chalmers din Goteborg. Tema conferinţei de anul acesta este “Redefinirea rolului universităţilor în contextul adresării marilor provocări”, după cum se arată într-un comunicat de presă.
 
Vor participa invitaţi din 24 de ţări care vor vizita parcuri ştiinţifice, laboratoare şi sisteme informatice de predare şi învăţare.
 
Profesorul univarsitar Eden Mamut, a prezentat aspecte legate de “mari provocări” identificate de universităţile din zona Mării Negre. În urma dicuţiilor purtate cu preşedintele Universiăţii Chalmers, Karin Markides, s-a convenit a iniţierea unei colaborări în domeniul cercetărilor legate de aplicaţii ale grafenelor în diferite domenii precum şi în domeniul sistemelor de transport durabil.

În cadrul întâlnirii cu academicianul Michail Zgurovski, rectorul Universităţii Tehnice a Ucrainei au fost discutate problemele actuale ale universităţilor din Ucraina şi modalităţi în care RUMN ar putea contribui la relansarea dialogului şi cooperării dintre universităţile din Ucraina şi celelalte universităţi membre RUMN din regiune. Astfel, s-a convenit asupra organizării unei întâlniri în luna noiembrie, la Kiev, în vederea constituirii consorţiului de tehnologii spaţiale care va cuprinde Universitatea Tehnică a Ucrainei, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău, Centrul de Tehnologii Spaţiale — COSMOMAR din Constanţa şi Universităţi din Ankara şi Istanbul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii