Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Socol „Economia românească are nevoie de reducerea TVA în următoarele luni”

ro

29 Mar, 2015 22:18 1536 Marime text
Economiile la buget din primele trei luni permit reducerea TVA la 20% sau TVA redusă la 9% în următoarele luni, a declarat pentru AGERPRES consilierul premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol.

Potrivit lui Socol, reducerea TVA se poate implementa în următoarele luni. "Execuția bugetară la 3 luni din 2015 arată nu numai că deficitul bugetar nu s-a înrăutățit, ci din contră, față de un deficit bugetar programat de 6 miliarde ron la 31 martie 2015, exista un excedent de 1,5 miliarde ron, deci o economie de 7,5 miliarde ron în primele trei luni ale anului. Economiile obținute și plățile în avans pentru arierate și despăgubiri din 2015 realizate în decembrie 2014 permit securizarea integrală a impactului negativ inițial generat de reducerea TVA. Mai departe, efectele de runda a doua vor amplifica multiplicarea în economie a evoluțiilor pozitive, confirmând sustenabilitatea acestei măsuri de relaxare fiscală", susține el, citat de Agerpres.

Socol afirmă că economia românească are nevoie de reducerea TVA în următoarele luni pentru a mări potențialul de creștere de la 3% la 4% prin stimularea consumului și a investițiilor.

Sursă foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii