Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipamente noi la Spitalul Judeţean Constanţa! Cine sunt investitorii din spatele achiziţiei (galerie foto)

ro

07 Dec, 2018 11:23 3449 Marime text
În aceste momente, la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța se desfăşoară o conferință de presă în cadrul căreia va fi prezentată aparatură medicală de ultimă generație, intrată recent în posesia SCJU.

"Am lăsat lucrurile frumoase pentru perioada sarbatorilor. avem lucruri bune sa va spunem si ceea ce inseamna spitalul judetean constanta", a spus Cătălin Grasa, directorul SCJU.

Conferinţa de presă a adus la masă medici şi oameni care au investit în echipamentele aduse recent în SCJU.

"Dacă vrem să facem performanţă trebuie să facem cu echipamente", a mai precizat Cătălin Grasa.

La eveniment sunt prezenţi Dorinel Cazacu - SOCEP, Bogdan Câmpineanu, şef secţie dializă, Dr. Nurla Ghiurselin de la laboratorul de explorări funcţionale şi dr. Radu Baz, secţia de imagistică.

Firma Celco a dat 100.000 de dolari pentru achiziţia unui aparat de radiologie şi 4 aparate de dializa ultimul model.

Dr. Radu Baz de la Secţia de imagistică vorbeşte de aparatul de radioloie: "Pentru radiologie a fost o mană cerească. A permis achiziţionarea unui aparat de radiologie pentru copii. Imagini digitale sunt clare şi pot fi prelucrate şi trimise la distanţă în sisteme de arhivare specifice. Cu atât mai mult acest lucru a reprezentat primul pas serios pentru refacerea clinicii de radiologie. Una peste alta, aparatul de la etajul 9, în secţia de pediatrie este de foarte mare ajutor. Ne permite ca pe lângă imaginile de la aparatul fix obtinem si imagini clare cu aparatele mobile. Nu pot decat să mulţumesc sponsorilor"

Dr. Nurla Ghiurselin de la laboratorul de explorări funcţionale: "Cabinetul care este de explorari neurorologice a făcut un pas uriaş prin ahiziţionarea unui electroencefalograf digital cu 64 de canale de ultimă generatie cu posibilitatea de a monitoriza activitatea de la vârsta de  0 ani. Are posibilitatea cartografierii encefalului 3 D.

Soft-ul de polisomnografie este dorit de către medicii SCJU. Dar aparatura nouă adusă la secţia de explorări funcţionale este la nivel european, după cum a zis seful secţiei. Pe aparatul electroencefalogramei lucrează un doctor tânăr, aflat la cursuri de specialitate în Londra în prezent.

Dr. Bogdan Câmpineanu, şef secţie dializă, despre cele patru aparate de dializa primite prin sponsorizari: "Le multimim tutror sponsorilor care au ajutat la achizitia aparatelor. Toţi care lucrăm în dializă nu putem decât să ne arătăm recunoştinţa. Funcţionăm cu 14 aparate. Programul de retehnoligizare trebuie să continuie. Centrul de dializa din SCJU este abilitat de lege să introducă pacienţii cu hemodializă. Ca atare, rulajul este foarte mare iar fără aparatură nu ne-am găsi utilitatea în spital."

Dorinel Cazacu de la SOCEP: "Apreciem în sens pozitiv eforturile pe care le face domnul dr. Grasa pentru îmbunătăţirea calităţii prestaţilor medicale pentru locuitorii Dobrogei. Acest lucru nu se va opri aici. Când ai ocazia să fii parte dintr-un astfel de proiect. Celco şi SOCEP are parte de acţionari comuna şi vom continua prin management să ajutam".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii