Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Realitatea TV, reţinută la Cairo

ro

03 Feb, 2011 16:10 1165 Marime text

Echipa Realitatea TV a fost reţinută de armată la Cairo, în Egipt. Reporterul Cristian Zărescu şi cameramanul Dan Timofte au fost duşi la o secţie de poliţie din Cairo deoarece nu au autorizaţie pentru a filma pe stradă. Autorităţile sunt interesate de materialele filmate joi dimineaţă.

"Au văzut că nu avem acea autorizaţie, nu pentru că nu am fi cerut-o, pentru că noi am solicitat o acreditare din partea Guvernului egiptean, însă nu am primit niciun fel de răspuns din cauză că Ministerul Informaţiilor, care ar fi trebuit să emită acreditarea, a fost distrus şi nimic nu mai funcţionează. În aceste condiţii, din punctul lor de vedere ne desfăşurăm activitatea ilegal", a spus Zărescu la Realitatea TV.

Reporterul a povestit că au fost duşi la un birou al poliţiei unde se află şi alţi ziarişti: "Ni se verifică camera de luat de vederi. Vor să vadă ce anume am filmat. Să sperăm că nu ne confiscă imaginile. Sunt imagini pe care le-am filmat de dimineaţă în timpul luptelor din Piaţa Libertăţii".

La secţia de poliţie, se află mai multe echipe de jurnalişti care urmează să fie controlaţi de poliţie.

"Suntem într-o secţie de poliţie improvizată într-o baracă pe şosea. Alături de noi mai sunt patru jurnalişti, din Finlanda. Am luat legătura cu Ambasada, au trimis pe cineva către noi. Dacă nu ne dau drumul vor veni cei de la Ambasadă. Nu au ceva cu noi, ci vor să vadă imaginile pe care le-am filmat azi", a mai spus Zărescu.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii