Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa de cercetători care a descoperit virusul Ebola în 1976 (video)

ro

27 Oct, 2014 16:20 2367 Marime text
Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecţioasă virală severă, cu o rată de letalitate de până la 90 la sută la om şi care este provocată de virusul Ebola. Virusul a fost identificat pentru prima dată în toamna anului 1976, când o echipă internaţională de cercetători a sosit în Yambuku, un sat mic din nordul Republicii Democrate Congo, care atunci se numea Zair.
 
Yambuku este situat în apropiere de râul Ebola, de unde vine numele bolii. Medicii au aflat despre această boală în septembrie 1976, când un termos ce conţinea mostre de sânge de la o asistentă belgiană ce lucra în Yambuku a ajuns la Institutul de Medicină Tropicală din Antwerp (Belgia). S-a suspectat iniţial că femeia ar fi fost infectată cu virusul Marburg, însă după ce s-a descoperit că nu era vorba despre asta, o echipă de cercetători a fost trimisă în Republica Congo pentru a identifica noul virus
 
Recent, institutul din Belgia a dat publicităţii, în premieră, mai multe înregistrări video făcute în acea perioadă. Într-o înregistrare se poate vedea cum un medic îmbrăcat într-un echipament de protecţie face un control unui bolnav, iar apoi dă foc echipamentului respectiv.
 
Febra hemoragică Ebola a depăşit pragul de 10.000 de cazuri şi a provocat 4.922 de morţi, potrivit ultimului bilanţ publicat sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii