Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ebola face ravagii în Nigeria Situaţie de urgenţă la nivel mondial

ro

10 Aug, 2014 10:54 1533 Marime text
Nigeria, ţara cea mai populată din Africa a lansat, ieri, un apel către voluntari pentru a putea face faţă epidemiei de Ebola, boală care a provocat moartea a 1.000 de persoane în Africa de Vest şi a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să decreteze situaţie de “urgenţă de sănătate publică la nivel mondial”, transmite AFP.

Cu 13 cazuri confirmate, probabile sau suspecte, dintre care două mortale, conform celui mai recent bilanţ al OMS, Nigeria este a patra ţară africană afectată de Ebola, după Guineea, Liberia şi Sierra Leone, scrie evz.ro.
 
SUA au anunţat că îşi vor suplimenta asistenţa materială şi personalul medical din Nigeria. Agenţia de specialitate din SUA (USAID) a promis să aloce 12 milioane de dolari (aproape 9 milioane de euro) pentru combaterea Ebola în ţările africane afectate.
 
În prezent nu există niciun tratament sau vaccin special contra acestei febre hemoragice caracterizate prin hemoragii, vărsături şi diaree şi provocate de un virus care se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanelor sau animalelor infectate.
 
Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii