Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E vremea colindelor și a cozonacilor Societatea Arimex Comexim 2000 a pregătit o masă îmbelșugată de Crăciun și multe surprize pentru pacienți

ro

21 Dec, 2013 17:37 4050 Marime text
Luna decembrie a început cu colinde, surprize și daruri oferite de societatea Arimex Comexim 2000 SRL, societate care oferă hrana de zi cu zi pacienților de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și celor de la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase.

Mai mult decât atât, la toți copliașii de pe Secția de Pediatrie, în fiecare zi, a ajuns Moș Crăciun, care le-a oferit dulciuri, fructe, creioane și cărți colorate în care vor desena și vor afla despre Nașterea lui Isus și magia Crăciunului.  Pe lângă acestea, copii au pirmit speranțe, zâmbete și bucurii.

Ieri, salariații societății, împreună cu un grup de elevi de la Liceul Teoretic Ovidius, coordonați de profesorul de religie Alexandru Irimiea, studenți de la Universitatea Ovidius, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, i-au înduioșat prin frumoase colinde pe toți pacienții în spital. Acestora li s-au alăturat și preoții  Cristea Gigi și Mircea Ștefan, care printre colinde au împărit binecuvântări și iconițe cu Maica Domnului. „Este al patrulea an, de când împreună cu societatea Arimex Comexim 2000, colindăm pacienții Spitalului Județean”, ne-a povestit profesorul de religie Alexandru Irimiea.

Meniu special de sfânta sărbătoare

Iar de Crăciun, echipa Arimex va pregati meniuri speciale, tradiționale și o multime de bunătăți, iar cu complicitatea Moșului, toți copii vor primi cadouri: dulciuri, fructe și jucării. „În numele tuturor pacienților, multumim Arhiepiscopiei Tomisului și inimoaselor echipe Dobrogea SA și Selgros Cash & Carry pentru grija și sprijinul permanent acordat.  Tuturor pacienților internați le dorim însănătoșire grabnică, și ne rugăm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului, să le tămăduiască sufletele și trupurile, să le dăruiască pace sufletească și spor în toate cele bune. De asemeni urăm tuturor Sărbători fericite”, a declarat Diaconu Diana Elena, directorul de catering al SC Arimex Comexim 2000 SRL.

În zilele de 25 și 26 decembrie, pacienții celor două unități sanitare vor primi la micul dejun ceai cu lămâie, unt, tobă, caltaboș, lebăr,  caș de vacă, urdă, brânză de vaci, ou fiet, gem de caise, iar la spuliment - lapte dulce și iaurt. Prânzul va fi și el unu de sărbătoare. Pacienții vor avea pe mese la felul I – ciorbă țărănească, ciorbă țărănească de purcel, supă țărănească de văcuță, ciorbă de curcan cu legume, supă de curcan cu găluște, ciorbă de curcan a la grec și supă de găluște.

Felul II va consta din sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță și ardei iute, file de calcan la tavă cu cartofi natur și lămâie, legume gratinate cu brânză de vaci, cârnați de casă cu piure de cartofi, mușchi a la Stefanie cu sos Bolognese, spaghete în sos alb cu friptură de pui și  murături de iarnă asortate. Cozonacul cu nucă, rahat și stafide, mere, mere coapte cu stafide fac parte din desertul oferit de societatea Arimex Comexim 2000 SRL. La cină, de pe masă nu vor lipsi friptura de porc la tavă cu piure de cartofi, friptura de pui la tavă și pilaf cu legume, cartofi grătinați cu brânză de vaci, friptură de văcuță la tavă în cuib de spanac cu orez, sote de legume cu rulouri de file de cambula la tavă, salata de file de cambula cu legume, ceai cu lămîie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii